Δροσερό και πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου - Μαμαδίστικη συνταγή!

Γαστρονομία
Δροσερό και πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου - Μαμαδίστικη συνταγή!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φανταστικό γλυκό ψυγείου

Αυτό το πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου, πρέπει να το φτιάξετε οπωσδήποτε. Είναι εύκολο σε παρασκευή, αφράτο και αρωματικό.

Είναι μία πρόταση στους αναγνώστες και τις αναγνώστριες του neakriti.gr, της ομάδας Live Kitchen και του Πάνου Παπαδάκη.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

Για την Βάση

  • 350 γρ. σαβαγιάρ
  • 400 γρ. γάλα

Για την κρέμα βανίλια

  • 750 γρ. γάλα
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 75 γρ. κορν φλάουρ
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 1 βανιλίνη

Για την κρέμα σοκολάτας

  • 750 γρ. γάλα
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 75 γρ. κορν φλάουρ
  • 30 γρ. κακάο σκόνη
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 1 βανιλίνη

Για την σαντιγί

Σαντιγί (400 γρ. κρέμα γάλακτος +20 γρ ζάχαρη)

Για το πασπάλισμα

  • Κακάο σκόνη

Θα χρειαστείτε:

  • Ταψί 25χ30 εκ.

Σε ένα ταψάκι 25χ30 εκ. βάζουμε μια σειρά από σαβαγιάρ βουτώντας τα στο γάλα.

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα, την ζάχαρη, το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε στην φωτιά μέχρι αν πήξει.

Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο ,την βανιλίνη ανακατεύοντας πολύ καλά.

Ρίχνουμε την κρέμα βανίλιας πάνω από τα σαβαγιάρ και στρώνουμε ομοιόμορφα.

Βουτάμε τα σαβαγιάρ ένα ένα στο γάλα και κάνουμε την δεύτερη στρώση .

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα, το κορν φλάουρ, την ζάχαρη , το κακάο και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.

Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο και την βανιλίνη.

Ρίχνουμε την κρέμα σοκολάτας μέσα στο ταψάκι και την στρώνουμε ομοιόμορφα.

Καλύπτουμε με μια μεμβράνη το αφήνουμε να κρυώσει πρώτα σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα στο ψυγείο για 1-2 ώρες.

Φτιάχνουμε την σαντιγί χτυπώντας 400 γρ κρέμα γάλακτος μαζί με 20 γρ. ζάχαρη.

Την βάζουμε σε ένα κορνέ και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια.

Κόβουμε το γλυκό και πασπαλίζουμε κακάο σε κάθε κομμάτι.

Το πιο εύκολο και νόστιμο μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου που θα ενθουσιαστείτε!!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News