Πεντανόστιμα και ζουμερά κεμπάπ με πιτούλες και σως μελιτζάνας (vid)

Γαστρονομία
Πεντανόστιμα και ζουμερά κεμπάπ με πιτούλες και σως μελιτζάνας (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φανταστικά κεμπάπ με πίτες και σως μελιτζάνας

Αν φτιάξτε αυτή τη φανταστική συνταγή κεμπάπ με 0πίτες και σως μελιτζάνας, ένα είναι σίγουρο, ότι θα την ξαναφτιάξετε.

Είναι μία γευστική πρόταση της ομάδας Live Kitchen και του Πάνου Παπαδάκη.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

Για τις πίτες

  • 650-700 γρ αλεύρι γ.ο.χ
  • 370 γρ νερό
  • 9 γρ ξηρή μαγιά
  • 1 κτσ ζάχαρη
  • 1 κτσ ελαιόλαδο
  • 1 κτσ αλάτι
  • 1 κτγ λευκό ξίδι
  • 1 πρέζα ρίγανη

Για τα κεμπάπ

  • 1200 γρ αρνίσιο κιμά
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 3 κτσ ελαιόλαδο
  • 1/2 κτγ μπούκοβο
  • 1 κτγ σκόρδο σε σκόνη
  • 1/2 κτγ κύμινο
  • 1/2 κτγ κόλιανδρο
  • 2 κτγ πάπρικα γλυκιά
  • 1 κτσ αλάτι

Για την σως

  • 3 ψητές μελιτζάνες
  • 200 γρ γιαούρτι
  • 1 κτγ σκορδο σε σκόνη
  • Αλάτι

Για τη σάλτσα

  • 100 γρ βούτυρο
  • 1 κτγ πάπρικα γλυκιά

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη, το ελαιόλαδο, την μαγιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.

Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από το αλεύρι μέχρι να έχουμε έναν χυλό.

Προσθέτουμε το αλάτι , το ξίδι, την ρίγανη , το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.

Σκεπάζουμε και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 2 ώρες.

Για τα κεμπάπ ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια , την κόκκινη πιπεριά , το ματσάκι μαϊντανό και τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τον αρνίσιο τον κιμά.

Προσθέτουμε το μπούκοβο, το σκόρδο σκόνη, το κύμινο, το κόλιανδρο, την γλυκιά πάπρικα, το ελαιόλαδο, το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Ρίχνουμε το κιμά πάνω στον πάγκο και με τα μαχαίρια τον ψιλοκόβουμε ακόμη πιο πολύ.

Τρυπάμε με ένα πιρούνι και ψήνουμε 3 μελιτζάνες μέχρι να μαλακώσουν.

Τις βάζουμε σε ένα μπολ σκεπασμένες με μεμβράνη για να βγάλουν την υγρασία τους και να ξεφλουδίσουν πιο εύκολα.

Παίρνουμε τις βέργες και τοποθετούμε επάνω τον κιμά 200 γρ στο καθένα σπρώχνοντας ομοιόμορφα να πάει σε όλη την βέργα και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά γυρνώντας συνεχώς έτσι ώστε να θωρακιστούν από όλες τις πλευρές.

Μετράμε μια ποσότητα 120 γρ. για την κάθε πίτα, την ανοίγουμε και έπειτα τις ψήνουμε σε ένα αναποδογυρισμένο ταψί που έχουμε τοποθετήσει πάνω από τα κάρβουνα.

Τις ψήνουμε και από τις δυο πλευρές ομοιόμορφα.

Ψιλοκόβουμε την μελιτζάνα και προσθέτουμε το γιαούρτι, το αλάτι, το σκόρδο σε σκόνη και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ωραία σως.

Σερβίρουμε με την πίτα την σως και τα κεμπάπ.

Φτιάχνουμε και μια σάλτσα με βούτυρο και πάπρικα γλυκιά και την περιχύνουμε πάνω από τα κεμπάπ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News