Πεντανόστιμο παγωτό αμυγδάλου χωρίς ζαχαρούχο γάλα! (vid)

Γαστρονομία
Πεντανόστιμο παγωτό αμυγδάλου χωρίς ζαχαρούχο γάλα! (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φανταστικό παγωτό αμυγδάλου, εύκολο σε παρασκευή με λίγα υλικά

Δροσερό, πανεύκολο και πεντανόστιμο παγωτό μας προτείνει η ομάδα Live Kitchen και ο Πάνος Παπαδάκης.

Φτιάξτε αυτό το αφράτο παγωτάκι, χωρίς την προσθήκη ζαχαρούχου γάλακτος.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 400 γρ ρόφημα καρπός αμύγδαλο χωρίς ζάχαρη
  • 230 γρ ζάχαρη
  • 2 κτσ κορν φλάουρ
  • 5-6 σταγόνες υγρή βανίλια η 2 Βανιλίνες
  • 600 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 100 γρ κουβερτούρα
  • 100 γρ αμύγδαλο

Για το γαρνίρισμα

  • Γκρανόλα σοκολάτας
  • Σιρόπι σοκολάτας

Θα χρειαστείτε:

  • Φόρμα 28χ15 εκ.

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το Ρόφημα Καρπός Αμύγδαλο Χωρίς Ζάχαρη, την ζάχαρη, το κορν φλάουρ, την υγρή βανίλια και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να έρθει σε σημείο βρασμού.

Το ρίχνουμε σε ένα μπολ το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα στο ψυγείο για 1 ώρα.

Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρύα Κρέμα Γάλακτος  με 35% Λίπαρά μέχρι να έχουμε μια μαλακή σαντιγί.

Προσθέτουμε την κρέμα αμυγδάλου, τα ψιλοκομμένα κομμάτια κουβερτούρας και ανακατεύουμε από μέσα προς τα έξω το μείγμα.

Σπάμε σε έναν πολυκόφτη το αμύγδαλο και το προσθέτουμε στο μείγμα.

Σε μια φόρμα 28χ15 εκ. προσθέτουμε το μείγμα, το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε να παγώσει στην κατάψυξη για 5-6 ώρες.

Αφήνουμε 10-15 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου το παγωτό και μετά Σερβίρουμε.

Προεραιτικά γαρνίρουμε με γκρανόλα σοκολάτας και σιρόπι σοκολάτας.

Απλά πεντανόστιμο και πλούσιο στην γεύση!!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News