Ρύζι στο τηγάνι με αυγό και λαχανικά

Γαστρονομία
Ρύζι στο τηγάνι με αυγό και λαχανικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή

Ρύζι στο τηγάνι με αυγό και λαχανικά.

Φτιάξτε το με το κρέας που περίσσεψε από το χθεσινό τραπέζι.

Είναι μία συνταγή της διάσημης σεφ Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

Για το ρύζι στο τηγάνι

  • 2 φλ. καστανό ρύζι βρασμένο
  • 3 κ.σ. σουσαμέλαιο (ή ελαιόλαδο)
  • 2 μεγάλα πράσα ψιλοκομμένα
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 φλ. χοιρινό μαγειρεμένο (κομμένο σε λεπτές φέτες)
  • 2 αυγά
  • 3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.σ. σουσάμι
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο (ψιλοκομμένο)
  • Λίγες φύτρες

Για το ρύζι στο τηγάνι

Ζεσταίνουμε πρώτα σε βαθύ τηγάνι ή γουόκ το σουσαμέλαιο.

Σοτάρουμε την πιπεριά με το ψιλοκομμένο πράσο για 3-4΄, μέχρι να γίνει διάφανο το πράσο.

Προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι και το χοιρινό και ανακατεύουμε πολύ καλά κάνοντας μια λακκούβα στο κέντρο του τηγανιού.

Σπάμε εκεί μέσα τα αυγά.

Με μία ξύλινη κουτάλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε πρώτα στο κέντρο και σιγά σιγά προς τα έξω, ώστε να ψηθούν τα αυγά και να ενωθούν με τα υπόλοιπα υλικά.

Τέλος, προσθέτουμε τη σόγια, το πιπέρι το φρέσκο κρεμμύδι, το σουσάμι και τις φύτρες. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε

Κανονικά μπορείτε να βάλετε ότι λαχανικό ή ρύζι θέλετε. Μπασμάτι κλπ.

Προτιμώ το καστανό ρύζι για πιο υγιεινή επιλογή.

Αυτή η εύκολη συνταγή είναι η τέλεια λύση για να αξιοποιήσετε ό,τι λαχανικά έχετε στο ψυγείο σας, αλλά και το κρέας που σας περίσσεψε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News