Πατατοσαλάτα με φρέσκο τυρί κρέμα

Γαστρονομία
Πατατοσαλάτα με φρέσκο τυρί κρέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σερβίρεται ζεστή και σαν ελαφρύ γεύμα

Πατατοσαλάτα χωρίς μαγιονέζα και χωρίς αυγό από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, έχει την πιο κρεμώδη υφή και είναι απίστευτα λαχταριστή!

Η φανταστική αυτή πατατοσαλάτα, σερβίρεται ζεστή και σαν ελαφρύ γεύμα. Τα πολλά μυρωδικά με το cream cheese και την ζεστή πατάτα είναι μοναδικός συνδυασμός.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

Για την πατατοσαλάτα με φρέσκο τυρί κρέμα

  • 500 γρ. πατάτες baby
  • 1 κομμάτι φλούδα λεμονιού
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 200 γρ. Arla φρέσκο τυρί κρέμα
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1/2 πιπεριά κόκκινη
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • 1 κ.σ. άνηθο
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 2 κ.σ. αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
  • 1/2 ξερό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες

Για την πατατοσαλάτα

Επιλέγουμε μικρές φρέσκιες πατάτες ή baby πατάτες και τις πλένουμε πολύ καλά γιατί θα χρησιμοποιήσουμε και την φλούδα.

Σε νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι και την φλούδα λεμονιού.

Προαιρετικά βάζουμε 2-3 κλωνάρια βότανα να αρωματίσουμε τις πατάτες. Μπορείτε να βάλετε δεντρολίβανο άνηθο ή μαϊντανό.

Βράζουμε για 15-20’ μέχρι να μαλακώσει η πατάτα και να τσιμπιέται.

Ο βρασμός εξαρτάται από το μέγεθος και την φρεσκάδα της πατάτας.

Προσοχή δεν πρέπει να μαλακώσουν πολύ γιατί θα λιώσουν στο ανακάτεμα.

Βγάζουμε τις πατάτες από το βραστό νερό και όπως είναι ζεστές, τις κόβουμε σε μικρές μπουκιές.

Αμέσως προσθέτουμε ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι και το φρέσκο τυρί κρέμα. Τώρα που είναι ζεστές απορροφούν όλα τα υλικά και τις γεύσεις.

Προσθέτουμε την μουστάρδα το λεμόνι, το ξύδι, την πιπεριά, τις πίκλες αγγουράκι και το κρεμμύδι ή πίκλες κρεμμυδιού.

Ανακατεύουμε την ζεστή πατατοσαλάτα.

Τέλος πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα βότανα, άνηθο, μαϊντανό και λίγο σχοινόπρασο.

Σερβίρουμε την πατατοσαλάτα ζεστή σαν γεύμα ή κρύα σαν συνοδευτικό σε κρέας και κοτόπουλο, αλλά και σαν γέμιση μέσα σε σάντουιτς.

Σε αυτή την πατατοσαλάτα ταιριάζει πολύ τραγανό μπέικον, σαν άρτυμα στο τελείωμα.

Για το τραγανό μπέικον

Ψιλοκόβουμε 1 φέτα μπέικον.

Ροδίζουμε το μπέικον σε καυτό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία για 2-3 λεπτά.

Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κι αφήνουμε να κρυώσει.

Πασπαλίζουμε την πατατοσαλάτα με το τραγανό μπέικον, λίγο πριν σερβίρουμε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News