Πασχαλινά κουλουράκια - Τα πιο αρωματικά και μπισκοτένια (vid)

Γαστρονομία
Πασχαλινά κουλουράκια - Τα πιο αρωματικά και μπισκοτένια (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φτιάξτε τα να μοσχομυρίσει το σπίτι σας… Πασχαλιά!

Τα καλύτερα Πασχαλινά Κουλουράκια χωρίς, εύκολα σε Παρασκευή, ενώ δεν απαιτείται η χρήση μίξερ για να τα φτιάξετε.

Ένα είναι σίγουρο ότι θα φτιάχνετε ξανά και ξανά!

Η συνταγή είναι μία πρόταση της Ομάδας Live Kitchen και του Πάνου Παπαδάκη για τους αναγνώστες και τις αναγνώστριες του neakriti.gr.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

Για την ζύμη:

  • 700 γρ αλεύρι μαλακό
  • 270 γρ ζάχαρη άχνη
  • 3 μέτρια αυγά
  • 250 γρ Βούτυρο Αγελάδος(λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 50 γρ Φυσικός Χυμός
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 γρ μαστίχα (5 δάκρυα)
  • 1/2 κτγ μαχλέπι
  • 2 βανιλίνες
  • 1/4 κτγκάρδαμο(κακουλέ)
  • 1/4 κτγ μαγειρική σόδα
  • 1,5 κτγ μπέικεν πάουντερ

Για άλειμμα:

  • 1 μέτριο αυγό

Σε ένα πολυκόφτη θρυμματίζουμε την μαστίχα, το κακουλέ, το μαχλέπι, τις βανιλίνες, το μπέικεν, την μαγειρική σόδα μαζί με 100 γρ ζάχαρη άχνη.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μείγμα μυρωδικών μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη, τα αυγά , το ξύσμα πορτοκάλι και ανακατεύουμε καλά το μείγμα.

Λιώνουμε το βούτυρο αγελάδος και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Προσθέτουμε στο μείγμα το βούτυρο Αγελάδος  , τον Φυσικό Χυμό Πορτοκάλι  και ανακατεύουμε το μείγμα.

Προσθέτουμε σε δόσεις το μαλακό αλεύρι και ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να έχουμε μια μαλακή εύπλαστη ζύμη.

Μετράμε 30 γρ το κάθε κομμάτι και το δίνουμε το σχήμα που επιθυμούμε.

 Χτυπάμε 1 μέτριο αυγό και αλείφουμε το κάθε κουλουράκι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 190-200 c για 20-25 λεπτά.

Φτιάξτε και σεις τα πιο νόστιμα Πασχαλινά κουλουράκια εύκολα χωρίς μίξερ!!

\

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News