Μαγειρική

Τηγανητά κολοκυθάκια - Τα πιο τραγανά και νόστιμα (vid)

Τα πιο νόστιμα και τραγανά κολοκυθάκια που έχετε φάει ποτέ

Πανεύκολη συνταγή, η οποία θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Η φανταστική αυτή συνταγή είναι μία πρόταση της Ομάδας Live Kitchen και του Πάνου Παπαδάκη.  

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 2 λίτρα νερό
  • 1,5 κτσ αλάτι
  • 3 μέτρια κολοκυθάκια
  • 150 γρ καλαμποκάλευρο
  • 150 γρ αλεύρι γ.ο.χ
  • 90 γρ ψιλό σιμιγδάλι
  • 1 κτγ πάπρικα γλυκιά
  • 1 κτγ σκόρδο σκόνη
  • 1 κτγ ρίγανη
  • 2 κτγ αλάτι

Για το τηγάνισμα

  • Ηλιέλαιο

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε 2 λιτρα νερό το αλάτι κα ανακατεύουμε πολύ καλα.

Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες 3-4 χιλιοστά και τα ρίχνουμε μέσα στο αλατόνερό.

Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν μέσα στο αλατόνερο για 10 λεπτά.

Σε ένα πυρέξ ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι γ.ο.χ, το ψιλό σιμιγδάλι, το σκόρδο σκόνη, την πάπρικα, την ρίγανη , το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μεταξύ τους.

Στραγγίζουμε  τα κολοκυθάκια και γεμίζουμε ένα γυάλινο μπολ με φρέσκο νερό.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε ηλιέλαιο και το αφήνουμε να κάψει καλά.

Πασπαλίζουμε τα κολοκυθάκια μέσα στο μείγμα πολύ καλά.

Παίρνουμε ένα κολοκυθάκι κάθε φορά και αφού το έχουμε πασπαλίσει πολύ καλά, το βουτάμε με γρήγορες κινήσεις μέσα στο νερό και έπειτα απευθείας μέσα στο καυτό λάδι.

Αυτήν την διαδικασία την κάνουμε με όλα τα κολοκυθάκια και τηγανίζουμε λίγα κάθε φορά σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.

Τα αφήνουμε να στραγγίξουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί και έπειτα τα σερβίρουμε με σως πάπρικας.

Είναι τόσο νόστιμα και τραγανά που απλά δεν θα σταματάτε να τρώτε!

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια