Μαγειρική

Ζουμερό και τρυφερό χοιρινό στο φούρνο - Ένας πρωτότυπος μεζές (vid)

Φανταστική συνταγή εύκολη σε παρασκευή και οικονομική

Χοιρινό στον φούρνο μια υπέροχη συνταγή για έναν εύκολο και πρωτότυπο μεζέ!!

Φτιάξτε αυτό το πιάτο και θα ενθουσιαστείτε από την νοστιμιά.

Είναι μία πρόταση της ομάδας Live Kithcen και του σεφ Πάνου Παπαδάκη. 

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 1 κιλό χοιρινό χωρίς το κόκκαλο
  • 2 πατάτες
  • 2 κρεμμύδια
  • 6 φέτες μπέικον
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Για το άλειμμα

  • 1 κτγ πάπρικα γλυκιά
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Κόβουμε σε φέτες (6-7) το χοιρινό.

Αλατοπιπερώνουμε και καλύπτουμε τα κομμάτια με μια μεμβράνη.

Τα χτυπάμε πολύ καλά να ανοίξουν και τα γυρνάμε από την άλλη πλευρά κάνοντας την ίδια διαδικασία.

Κόβουμε σε φέτες τις πατάτες και στην συνέχεια τις κόβουμε ξανά στην μέση.

Τις βάζουμε σε ένα μπολ , τις αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και λίγο ελαιόλαδο και τις  ανακατεύουμε πολύ καλά.

Παίρνουμε 2 κρεμμύδια και τα κόβουμε σε ροδέλες.

Βάζουμε 2 πατάτες και τις τρυπάμε με 2 ξυλάκια.

Βάζουμε το πρώτο κομμάτι από το χοιρινό περνώντας το από τα ξυλάκια, προσθέτουμε ακριβώς από πάνω την φέτα από το μπέικον, τις ροδέλες από τα κρεμμύδια και ξανά τις πατάτες.

Κάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα υλικά.

Στρώνουμε 2 κομμάτια αλουμινόχαρτου βάζουμε στην μέση μια λαδόκολλα και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο.

Βάζουμε το κομμάτι πάνω από την λαδόκολλα και τυλίγουμε πολύ καλά.

Το τοποθετούμε μέσα σε ένα ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 1 ώρα στους 180 c.

Ξεσκεπάζουμε το χοιρινό και σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε την πάπρικα μαζί με το ελαιόλαδο και αλείφουμε πού καλά όλο το χοιρινό.

Ψήνουμε για ακόμη 15 λεπτά στους 180 c.

Κόβουμε ακριβώς στην μέση το κομμάτι και έτσι θα έχουμε 2 μεγάλα σουβλάκια.

Σερβίρουμε με γεμιστές πιπεριές με τυριά ή με ότι άλλο μας αρέσει.

Ένας υπέροχος μεζές για κάθε περίσταση!

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια