Αφράτα ψωμάκια για κρύα σάντουιτς και ζουμερά burgers - Τα πιο νόστιμα και εύκολα (vid)

Γαστρονομία
Αφράτα ψωμάκια για κρύα σάντουιτς και ζουμερά burgers - Τα πιο νόστιμα και εύκολα (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η καλύτερη ζύμη για τα πιο αφράτα ψωμάκια με επαγγελματικό αποτέλεσμα!

Με αυτήν την συνταγή θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι!

Ιδανικά ψωμάκια για κρύα σάντουιτς και για ζουμερά burgers προτείνει στους αναγνώστες και τις αναγνώστριες του neakriti.gr η ομάδα Live Kitchen και ο Πάνος Παπαδάκης.

Είναι τόσο αφράτα σαν σύννεφο!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 550 γρ αλεύρι Αμερικής με 13,20% πρωτεΐνη
  • 2 μέτρια αυγά
  • 300 γρ γάλα
  • 8-9 γρ ξηρή μαγιά
  • 1 κτγ ζάχαρη
  • 1,5 κτγ αλάτι
  • 100 γρ λιωμένο βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)

Για το άλειμμα

  • 1 μέτριο αυγό
  • 1 κτσ γάλα

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα. την μαγιά , την ζάχαρη, τα αυγά και ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα.

Προσθέτουμε την μισή ποσότητα από το αλεύρι (αλεύρι Αμερικής με 13,20 % πρωτεΐνη).και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να έχουμε έναν χυλό χωρίς καθόλου σβόλους.

Ρίχνουμε την υπόλοιπη ποσότητα από το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.

Ρίχνουμε σταδιακά το λιωμένο βούτυρο και ζυμώνουμε πολύ καλά την ζύμη.

Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2 ώρες σκεπασμένη με μια μεμβράνη.

Χωρίζουμε την ζύμη σε 8 μπαλάκια των 130 γρ. και τα πλάθουμε σε μπαλάκια.

Τα αφήνουμε μέσα στο ταψί να φουσκώσουν σκεπασμένα με μια μεμβράνη.

Σε ένα μπολάκι χτυπάμε το αυγό με 1 κτσ γάλα και αλείφουμε ομοιόμορφα και προσεκτικά όλα τα ψωμάκια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 20-25 λεπτά στους 180 c.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και έπειτα τα τυλίγουμε ένα - ένα με μεμβράνη για να τα διατηρήσουμε.

Τα πιο αφράτα ψωμάκια που έχετε δοκιμάσει είναι έτοιμα να τα απολαύσετε!!

Η καλύτερη ζύμη με τα πιο αφράτα ψωμάκια που έχετε δοκιμάσει ποτέ στο σπίτι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News