Σκορδοκούλουρα με υπέροχη βουτυρένια ζύμη! (vid)

Γαστρονομία
Σκορδοκούλουρα με υπέροχη βουτυρένια ζύμη! (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέλεια σκορδοκούλουρα, τόσο σε γεύση όσο και σε εμφάνιση - Αν τα φτιάξετε μία φορά... θα τα φτιάχνετε συνέχεια!

Φανταστικά σκορδοκούλρα με υπέροχη βουτυρένια ζύμη που λιώνει στο στόμα, από την ομάδα Live Kitchen και τον σεφ Πάνο Παπαδάκη.

Μια υπέροχη συνταγή για όλες τις ώρες της μέρας.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

Για τη ζύμη

  • 700-750 γρ αλεύρι γ.ο.χ
  • 470 γρ χλιαρό γάλα
  • 9 γρ ξηρή μαγιά
  • 2 κτγ αλάτι
  • 1 κτγ μπέικεν πάουντερ
  • 1 κτγ ζάχαρ
  • 2 κτγ ελαιόλαδο

Για το άλειμμα της ζύμης

  • 50 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 σκελίδες σκόρδου

Για το άλειμμα

  • 1 μέτριο αυγό
  • 1 κτσ γάλα

Για το πασπάλισμα

  • Κεφαλοτύρι

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χλιαρό γάλα, την μαγιά, το μπέικιν, την ζάχαρη, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.

Προσθέτουμε το μισό αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να γίνει ένας λείος χυλός.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.

Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.

Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το βούτυρο (να ναι σε θερμοκρασία δωματίου), πολτοποιούμε 2 σκελίδες σκόρδου και ανακατεύουμε το μείγμα.

Ανοίγουμε την ζύμη με τον πλάστη και αλείφουμε μια ποσότητα από το μείγμα με το σκόρδο απλώνοντας το σε όλη την επιφάνεια της ζύμης.

Διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα και αλείφουμε με το μείγμα .

Κάνουμε ακόμα 2 διπλώματα (αλείφουμε με το μείγμα σε κάθε δίπλωμα)στην μέση και τσιμπάμε την ζύμη για να μην ανοίξει.

Με τον πλάστη ανοίγουμε ελαφρώς την ζύμη και κάνουμε ακόμη ένα δίπλωμα στην μέση.

Τυλίγουμε την ζύμη με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Ανοίγουμε την ζύμη και με ένα μαχαίρι κόβουμε σε λωρίδες.

Στριφογυρνάμε την ζύμη σε κουλούρα και κλείνουμε καλά στην άκρη.

Κάνουμε την ίδια διαδικασία με όλη την υπόλοιπη ζύμη.

Χτυπάμε ένα αυγό μαζί με το γάλα και αλείφουμε όλα τα σκορδοκούλουρα.

Πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20 λεπτά στους 170 c.

Τα σκορδοκούλουρα είναι έτοιμα να τα απολαύσετε!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News