Εύκολη, αφράτη μηλόπιτα χωρίς μίξερ μόνο με ένα μπολ και ένα σύρμα! (vid)

Γαστρονομία
Εύκολη, αφράτη μηλόπιτα χωρίς μίξερ μόνο με ένα μπολ και ένα σύρμα! (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι μία γευστική πρόταση της ομάδας Live Kitchen και του σεφ Πάνου Παπαδάκη

Πεντανόστιμη, αρωματική και πανεύκολη, σε παρασκευή, μηλόπιτα.

Είναι μία γευστική πρόταση της ομάδας Live Kitchen και του σεφ Πάνου Παπαδάκη για τους αναγνώστες και τις αναγνώστριες του neakrtii.gr. 

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 300 γρ αλεύρι γ.ο.χ
  • 3 μέτρια αυγά
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 100 γρ ηλιέλαιο
  • 150 γρ χυμό μήλου
  • 1 κτσ κανέλα
  • 1/2 κτγ μαγειρική σόδα
  • 2 κτγ μπέικεν πάουντερ
  • 2 βανιλίνες

Για τα μήλα

  • 2 κόκκινα μήλα
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι

Για το πασπάλισμα

  • Ζάχαρη άχνη

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, την ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε την κανέλα, το ηλιέλαιο, το χυμό μήλου, την σόδα, το μπέικεν, τις βανιλίνες και ανακατεύουμε καλά.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε το μείγμα με το σύρμα.

Κόβουμε σε μικρά κομμάτια 2 κόκκινα μήλα και τα ρίχνουμε χυμό από μισό λεμόνι.

Προσθέτουμε τα μήλα μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε ελαφρώς με μια μαρίζ.

Σε ένα αλευροβουτυρωμένο ταψί 25χ30 εκ. προσθέτουμε το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50-60 λεπτά στους 180 c.

Την αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα την κόβουμε σε κομμάτια.

Πασπαλίζουμε ζάχαρη άχνη και η πιο νόστιμη και αφράτη μηλόπιτα είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.

Φτιάξτε και σεις αυτήν την αφράτη μηλόπιτα για σας και την οικογένειά σας

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News