Μαγειρική

Παραδοσιακή καρυδόπιτα με επαγγελματικό αποτέλεσμα!

Συνταγή ζαχαροπλαστείου από την ομάδα Live Kitchen και τον Πάνο Παπαδάκη

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα κομμάτι καρυδόπιτα και μάλιστα παραδοσιακή… κανείς φυσικά! Παρασκευάζεται γρήγορα και καταναλώνεται στο πι και φι!

Η συνταγή που σας προτείνει σήμερα η στήλη του neakriti.gr είναι μία γευστική πρόταση της Ομάδας Live Kitchen και του σεφ Πάνου Παπαδάκη.

Η πιο νόστιμη και εύκολη καρυδόπιτα με επαγγελματικό αποτέλεσμα που έχετε φτιάξει ποτέ σας.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

Για την καρυδόπιτα

  • 400 γρ αλεύρι γ.ο.χ
  • 3 μέτρια αυγά
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 250 γρ ηλιέλαιο
  • 200 γρ τριμμένο καρύδι
  • 200 γρ χυμό πορτοκάλι
  • 1/2 κτγ μαγειρική σόδα
  • 1 κτσ κανέλα
  • 2 βανιλίνες
  • 1/4 κτγ γαρίφαλο
  • 20 γρ μπέικεν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι

Για το σιρόπι

  • 800 γρ νερό
  • 800 γρ ζάχαρη
  • Φλούδες από 1 λεμόνι
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι

Θα χρειαστείτε:

  • Ταψί 35χ25 εκ.

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια από 3 μέτρια αυγά, μια πρέζα από αλάτι και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνει μαρέγκα.

Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε τους κρόκους από 3 μέτρια αυγά, την ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

Ρίχνουμε πολύ σιγά το ηλιέλαιο ανακατεύοντας συνεχώς.

Μέσα στον χυμό πορτοκάλι ρίχνουμε την σόδα και ανακατεύουμε μέχρι να αφρίσει το μείγμα και το ρίχνουμε μέσα στο μπολ.

Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρίφαλο, τις βανιλίνες, το μπέικεν και το αλεύρι κοσκινίζοντάς το.

Ανακατεύουμε το μείγμα με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Προσθέτουμε την μαρέγκα μέσα στο μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς και ρίχνουμε τα τριμμένα καρύδια.

Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα και το ρίχνουμε μέσα σε ένα ταψί 35χ25 εκ. αφού πρώτα το έχουμε αλείψει με ηλιέλαιο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 30-35 λεπτά στους 180 c.

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό , την ζάχαρη , τις φλούδες λεμονιού, τον χυμό λεμόνι και βράζουμε για 5 λεπτά.

Κόβουμε σε κομμάτια την καρυδόπιτα και προσθέτουμε το σιρόπι.

Πρέπει και τα 2 να ναι χλιαρά.

Αφήνουμε την καρυδόπιτα να τραβήξει το σιρόπι για 2-3 ώρες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια