Μαγειρική

Πώς θα αποθηκεύσετε αλεύρι για μεγάλο χρονικό διάστημα

Αυτός είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος για να αποθηκεύσετε το αλεύρι σας για μεγάλο χρονικό διάστημα!

Η ομάδα Live Kitchen και ο Πάνος Παπαδάκης, αποκαλύπτουν τα μυστικά τους για να μπορούμε να έχουμε αλεύρι χωρίς… ζιζάνια για αρκετό καιρό στο ντουλάπι μας.

Μια χρήσιμη διαδικασία που θα μας βοηθήσει και θα έχουμε αλεύρι για πολύ καιρό!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • Αλεύρι (όλων των ειδών)
  • Φύλλα δάφνης
  • Γυάλινα δοχεία 1500 ml

Εκτέλεση:

Παίρνουμε όσο αλεύρι θέλουμε και το βάζουμε σε ταψιά να ναι ομοιόμορφα στρωμένο.

Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 1 1/2 ώρα στους 80 c.

Ανακατεύουμε κατά τακτά χρονικά διαστήματα το αλεύρι.

Παίρνουμε γυάλινα δοχεία 1500 ml (να ναι αποστειρωμένα) και τα γεμίζουμε με το αλεύρι.

Πιέζουμε με τα χέρια μας το αλεύρι έτσι ώστε να μην υπάρχουν καθόλου κενά.

Συμπληρώνουμε με αλεύρι μέχρι επάνω με το αλεύρι.

Βάζουμε φύλλα δάφνης στο πάνω μέρος καλύπτοντας το αλεύρι.

Κλείνουμε σφιχτά το βάζο και το τοποθετούμε σε σκοτεινό και ξηρό μέρος για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να αποθηκεύσετε ότι  αλεύρι θέλετε!

Μια χρήσιμη διαδικασία που θα σας βοηθήσει και θα έχετε αλεύρι για πολύ καιρό!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια