Μαγειρική

Τραγανή τυρόπιτα με χειροποίητο φύλλο - Θα την λατρέψετε

Φτιάξτε αυτή την φανταστική τυρόπιτα με το πιο τραγανό χειροποίητο φύλλο

Πεντανόστιμη και τραγανή τυρόπιτα με χειροποίητο φύλλο μας προτείνει η ομάδα Live Kitchen και ο σεφ Πάνος Παπαδάκης.

Πρόκειται για μία πανεύκολη συνταγή και πάρα πολύ γευστική. ε

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

Για την ζύμη

  • 450 γρ αλεύρι γ.ο.χ
  • 200 γρ νερό
  • 60 γρ ελαιόλαδο
  • 1/2 κτγ λευκό ξίδι
  • 1 κτγ αλάτι
  • Ασπράδι από 1 μέτριο αυγό

Για την γέμιση 1ης πίτας

  • 150 γρ. τυρί φέτα

Για την γέμιση 2ης πίτας

  • 100 γρ. ζαμπόν
  • 100 γρ. τυρί μοτσαρέλα
  • 100 γρ. τυρί γκούντα
  • 50 γρ. τυρί φέτα

Για το πασπάλισμα του φύλλου

  • 80 γρ ελαιόλαδο
  • 60 γρ σόδα
  • 1 κτγ αλάτι
  • 2 κτσ αλεύρι γ.ο.χ

Για το άλειμμα

  • 1 κρόκο από μέτριο αυγό

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το λευκό ξίδι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.

Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.

Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.

Χωρίζουμε την ζύμη στην μέση.

Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, την σόδα, και τις 2κτσ αλεύρι.

Ανακατεύουμε και θα χρησιμοποιήσουμε το μείγμα για το πασπάλισμα του φύλλου.

Ανοίγουμε με τον πλάστη ην ζύμη σε ένα μεγάλο φύλλο.

Χαράζουμε οριζόντια στην αρχή στην μέση και στο τέλος της ζύμης το φύλλο.

Πασπαλίζουμε το μείγμα σε όλο το φύλλο και προσθέτουμε το τυρί.

Διπλώνουμε κάθε φορά και πασπαλίζουμε από το μείγμα.

Αφού δώσουμε σχήμα τετράγωνο στην πίτα την βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και πασπαλίζουμε ξανά με το μείγμα.

Κάνουμε την ίδια διαδικασία και με το 2ο φύλλο μόνο που θα προσθέσουμε ζαμπόν, τυρί, τυρί μοτσαρέλα και τυρί γκούντα.

Αλείφουμε με κρόκο από 1 μέτριο αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 50-55 λεπτά στους 180 c.

Οι πιο νόστιμες τυρόπιτες που έχετε φτιάξει είναι έτοιμες να τις απολαύσετε εσείς και οι αγαπημένοι σας!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια