Πεντανόστιμες νηστίσιμες τραγανές απ’ έξω και αφράτες από μέσα τηγανίτες σας προτείνουμε σήμερα. Πρόκειται για μία συνταγή που θα αγαπήσουν κυρίως τα παιδιά.
Παρασκευάζονται εύκολα και γρήγορα ενώ απαιτούνται απλά υλικά, που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας.
Για την ζύμη:
- 300 γρ. αλεύρι
- 480 γρ. νερό
- Χυμό από ένα λεμόνι
- Μία πρέζα αλάτι
Για το γαρνίρισμα
- Πετιμέζι ή εναλλακτικά μέλι
- Κανέλα
Θα χρειαστείτε:
Ένα τηγάνι, ένα μπολ απορροφητικό χαρτί
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα 300 γραμμάρια αλεύρι, τα 480 γραμμάρια νερό και τα χτυπάμε με ένα σύρμα για να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε το χυμό από ένα λεμόνι και το αλάτι. Στη συνέχεια αφήνουμε τον χυλό να ξεκουραστεί περίπου ένα τέταρτο και ακολούθως βάζουμε λάδι στο τηγάνι και όταν ζεσταθεί καλά με ένα κουτάλι ρίχνουμε το χυλό μέσα στο τηγάνι, έτσι ώστε να σχηματιστεί μία τηγανίτα.
Όταν ροδίσουν από την μία πλευρά, τις γυρίζουμε από την άλλη. Τις αφαιρούμε και τις βάζουμε σε ένα πιάτο όπου στην βάση του έχουμε βάλει απορροφητικό χαρτί, ώστε να απορροφήσει το περιττό λάδι. Σερβίρουμε με πετιμέζι ή εναλλακτικά μέλι. Ότι από τα δύο σας αρέσει περισσότερο…
Σχόλια