Λουκανικόπιτες με… μυστικό χυλό που κάνει τα φύλλα έξτρα τραγανά

Γαστρονομία
Λουκανικόπιτες με… μυστικό χυλό που κάνει τα φύλλα έξτρα τραγανά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φτιάξτε αυτές τις φανταστικές λουκανικόπιτες - Θα ξετρελαθείτε - Η επιτυχία τους κρύβεται στον χυλό, που κάνει το φύλλο έξτρα τραγανό

Τραγανές λουκανόπιτες με μυστικό χυλό που κάνει τα φύλλα έξτρα τραγανά και νόστιμα!

Μία γευστική πρόταση της ομάδας Live Kitchen και του Πάνου Παπαδάκη.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 500 γρ. φύλλο κρούστας (12-14 φύλλα)
  • 9 λουκάνικα
  • 100 γρ. μουστάρδα

Για το πασπάλισμα

  • 100 γρ σόδα
  • 100 γρ γάλα
  • 130 γρ ηλιέλαιο
  • 1 μέτριο αυγό
  • 80 γρ αλεύρι γ.ο.χ
  • 1 κτγ αλάτι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε την σόδα, το γάλα, το ηλιέλαιο, το αυγό, το αλάτι, το αλεύρι γ.ο.χ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.

Ανοίγουμε μια συσκευασία φύλλο κρούστας και παίρνουμε το πρώτο φύλλο πασπαλίζοντάς το με το μείγμα.

Κάνουμε την ίδια διαδικασία με ακόμη 4 φύλλα (συνολικά θέλουμε 5 φύλλα).

Αφού βάλουμε και το 5ο φύλλο δεν το πασπαλίζουμε το τελευταίο και προσθέτουμε την άκρη των φύλλων 3 λουκάνικά.

Κόβουμε τα φύλλα εκεί που τελειώνει το κάθε λουκάνικο και αλείφουμε με μουστάρδα στην περιοχή κοντά στο λουκάνικο.

Ρολάρουμε και τυλίγουμε τις λουκανόπιτες.

Τις βάζουμε σ ένα ταψί με λαδόκολλα με την ένωση να ναι από την κάτω πλευρά.

Χαράζουμε τις λουκανόπιτες και τις αλείφουμε με το μείγμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 40-45 λεπτά στους 190 c.

Οι πιο νόστιμες και έξτρα τραγανές λουκανόπιτες είναι έτοιμες να τις απολαύσετε εσείς και οι αγαπημένοι σας!

Όλοι θα σας ζητάνε συνταγή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News