Κουλουράκια πορτοκαλιού: Μπισκοτένια απ' έξω και αφράτα μέσα - Θα τα λατρέψετε

Γαστρονομία
Κουλουράκια πορτοκαλιού: Μπισκοτένια απ' έξω και αφράτα μέσα - Θα τα λατρέψετε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπισκοτένια απ’ έξω και απίστευτα αφράτα μέσα

Φτιάξτε αυτή την συνταγή και θα ενθουσιαστείτε από το αποτέλεσμα.

Η ομάδα Live Kitchen και ο Πάνος Παπαδάκης μας προτείνουμε μαλακά κουλουράκια πορτοκαλιού, πεντανόστιμα και αρωματικά.

Θα γίνει η αγαπημένη σας συνταγή.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 680 γρ αλεύρι γ.ο.χ
  • 200 γρ ζάχαρη άχνη
  • 180 γρ ηλιέλαιο
  • 200 γρ χυμό πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κτγ μαγειρική σόδα
  • 20 γρ μπέικεν πάουντερ
  • 2 βανιλίνες

Για το άλειμμα

  • 1 μέτριο αυγό

Σε ένα μπολ ρίχνουμε  το ηλιέλαιο, την ζάχαρη άχνη, τις βανιλίνες, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε το μείγμα.

Ρίχνουμε την μαγειρική σόδα μέσα στον χυμό πορτοκάλι και μόλις αφρίσει το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα.

Προσθέτουμε το μπέικεν και σταδιακά το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.

Δεν την αφήνουμε καθόλου για ξεκούραση απλώς την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη για να μην ξεραθεί.

Μετράμε 30 γραμμάρια το κάθε κομμάτι και το πλάθουμε σε στριφογυριστό σχήμα.

Αλείφουμε με ένα αυγό τα κουλουράκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 18-20 λεπτά στους 180 c.

Τα πιο νόστιμα και εύκολα μαλακά κουλουράκια πορτοκαλιού χωρίς αυγά, χωρίς γάλα, χωρίς βούτυρο που απλά θα λατρέψετε!

Φτιάξτε τα για όλες τις ώρες της μέρας!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News