Little hands: Μπάρες με μπανάνα και ταχίνι

Γαστρονομία
Little hands: Μπάρες με μπανάνα και ταχίνι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φανταστικές μπάρες με μπανάνα και ταχίνι μας προτείνει η Ελένη Κατσούλη

Υγιεινές και πεντανόστιμες μπάρες με μπανάνα και ταχίνι. 

Είναι μία γευστική πρόταση της Ελένης Κατσούλη από το kids food blog Little Hands για τις αναγνώστριες και τους αναγνώστες του neakriti.gr.

 130 γρ ώριμη μπανάνα (χωρίς τη φλούδα, 3 μικρές μπανάνες)  50 γρ ταχίνι  50 γρ νιφάδες βρώμης  30 γρ τριμμένους ξηρούς καρπούς  ¾ κ.γ. κανέλα  1 κ.γ. μέλι (προαιρετικά και μόνο για παιδιά άνω του έτους)  1 χούφτα μύρτιλα κατεψυγμέναΕκτέλεση: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις. Σε ένα μπολ πατάμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι ώσπου να γίνει πουρές. Προσθέτουμε το ταχίνι, το μέλι και την κανέλα και ανακατεύουμε. Τέλος, βάζουμε και τις νιφάδες βρώμης και αναμειγνύουμε. Σε ένα μικρό πυρεξάκι (20x12) απλώνουμε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί.
Απλώνουμε το μείγμα στο πυρέξ και ρίχνουμε από πάνω τα μύρτιλα. Σκεπάζουμε το μείγμα με το αντικολλητικό χαρτί και πιέζουμε απαλά. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε τις μπάρες για 20-25 λεπτά, έως ούτε χρυσαφίσουν. Όταν είναι έτοιμες τις αφήνουμε να κρυώσουν καλά και στη συνέχεια τις κόβουμε με ένα μαχαίρι. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο.Tips
Τα υλικά μας δίνουν 6 μπάρες μπανάνας με βρώμη τις οποίες εμείς καταναλώσαμε σε μία ημέρα. Αν έχετε περισσότερα μέλη στην οικογένεια σας ή θέλετε να σας κρατήσουν περισσότερο διπλασιάστε τη δόση. Το σκεύος που χρησιμοποίησα ήταν 20×12 εκατοστά. Αφήστε τις μπάρες μπανάνας να κρυώσουν καλά πριν τις κόψετε. Αποθηκεύστε τις στο ψυγείο για 3 ημέρες. Μπορούν και να καταψυχθούν. Αφού βάλετε το μείγμα στο ταψάκι, ρίξτε τα κατεψυγμένα ή φρέσκα μύρτιλα από πάνω και πιέστε ελαφρά για να ενσωματωθούν. Είναι κατάλληλες από 6 μηνών και μπορούν να χρησιμεύσουν σαν ένα ανακουφιστικό σνακ για τις ενοχλήσεις της οδοντοφυΐας. Σε αυτή την περίπτωση προτείνω να τις καταψύξετε για μεγαλύτερη ανακούφιση αλλά και να τις κόψετε σε λεπτότερες λωρίδες οι οποίες θα χωράνε στο χεράκι τους.
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News