Φανουρόπιτα χωρίς μίξερ έτοιμη σε ένα λεπτό - Εύκολη και πεντανόστιμη

Γαστρονομία
Φανουρόπιτα χωρίς μίξερ έτοιμη σε ένα λεπτό - Εύκολη και πεντανόστιμη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φανουρόπιτα εύκολη χωρίς μίξερ δεντρίβεται  δε λασπώνει

Εύκολη συνταγή για την πιο αφράτη και νόστιμη Φανουρόπιτα.

Χωρίς χρήση μίξερ, έτοιμη σε ένα λεπτό και με ένα ανακάτεμα, δεν τρίβεται, δεν λασπώνει.  Φτιάξτε για του Αγίου Φανουρίου. Είμαι μία πρόταση της Ομάδας Live Kitchen και του Πάνου Παπαδάκη.  Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
  • 400 γρ αλεύρι που φουσκώνε
  • 250 γρ χυμό πορτοκάλι και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 250 γρ ζάχαρη
  • 200 γρ ελαιόλαδο
  • 1 κτγ κανέλα σκόνη
  • 70 γρ σταφίδες+1 κτσ αλεύρι που φουσκώνει
  • 80 γρ καρύδια (σπασμένα χοντρά)
Για την φόρμα:
  • Ελαιόλαδο και αλεύρι
Για το πασπάλισμα:
  • Ζάχαρη άχνη
  • Φόρμα 26 εκ.
Εκτέλεση: Σε μια φόρμα 26 εκ. τοποθετούμε μια λαδόκολλα, αλείφουμε ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε αλεύρι.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον χυμό πορτοκάλι, την ζάχαρη, τα καρύδια, το ξύσμα πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το την κανέλα σκόνη και κοσκινίζουμε το αλεύρι που φουσκώνει. Ανακατεύουμε ελάχιστα ίσα ίσα να ενσωματωθούν τα υλικά.
Σε ένα μπολάκι με σταφίδες ρίχνουμε 1 κτσ αλεύρι που φουσκώνει ανακατεύοντας τες. Τις ρίχνουμε στο μείγμα ανακατεύοντας για λίγο. Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 55-60 λεπτά στους 170 c. Ξεφορμάρουμε μόλις κρυώσει ελάχιστα και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Βάζουμε το σχέδιο που μας αρέσει πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη. Η πιο εύκολη και νόστιμη Φανουρόπιτα είναι έτοιμη να την απολαύσετε!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News