Little hands: Αρωματική τάρτα με κολοκυθάκια

Γαστρονομία
Little hands: Αρωματική τάρτα με κολοκυθάκια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φανταστική τάρτα με κολοκυθάκια μας προτείνει η Ελένη Κατσούλη

Αυτή την αρωματική και λαχταριστή τάρμα με κολοκυθάκια θα την λατρέψουν μικροί, αλλά και μεγάλοι. 

Είναι μία γευστική πρόταση της Ελένης Κατσούλη από το kids food blog Little Hands για τις αναγνώστριες και τους αναγνώστες του neakriti.gr.

Για τη ζύμη

  • 350 γρ αλεύρι ντίνκελ
  • 150 γρ νερό
  • 50 γρ ελαιόλαδο
  • αλάτι (προαιρετικά και για παιδιά άνω του έτους)

Για τη γέμιση

  • 300 γρ κολοκυθάκια
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, σε ροδέλες ( χωρισμένο το λευκό από το πράσινο μέρος)
  • ½ ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 200 γρ κρέμα βρώμης
  • 80 γρ τριμμένη μοτσαρέλα
  • 20 γρ τριμμένο κεφαλοτύρι
  • 1 χούφτα άνηθο
  • 1 μικρό καρότο τριμμένο
  • ½ κ.γ. κουρκουμά
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι (προαιρετικά και για παιδιά άνω του έτους)

Για τη ζύμη

Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε μία μαλακή και εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας.

Τυλίγουμε τη ζύμη με μία μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.

Για τη γέμιση

Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές ροδέλες.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά (το μάτι μου πάει μέχρι το 9 και το έχω στο 6).

Βάζουμε το ελαιόλαδο, το κολοκυθάκι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το λευκό μέρος από το φρέσκο κρεμμυδάκι, αν βάλουμε αλάτι το κάνουμε τώρα, και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και τα κολοκυθάκια να πάρουν ένα απαλό κίτρινο χρώμα.

Τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC στις αντιστάσεις.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα.

Προσθέτουμε την κρέμα βρώμης και τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το τριμμένο καρότο, το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμυδάκι και το μείγμα με τα κολοκυθάκια, το άνηθο, τον κουρκουμά και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Αφαιρούμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί με τη βοήθεια ενός πλάστη.

Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 26 εκατοστών. Η ζύμη θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από το ταψί.

Μεταφέρουμε τη γέμιση στη ζύμη και την απλώνουμε με ένα κουτάλι.

Διπλώνουμε τη ζύμη που περισσεύει προς τα μέσα και την ψήνουμε για 60 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.

Αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε και σερβίρουμε.

Tips

  • Η ζύμη μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο τυλιγμένη στη μεμβράνη αλλά και να την έχετε στην κατάψυξη για όταν θέλετε να φτιάξετε την τάρτα. Ωστόσο είναι πραγματικά πανεύκολο να τη φτιάξετε.
  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη φυτική μαγειρική κρέμα βρώμης με κρέμα γάλακτος.
  • Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει από φούρνο σε φούρνο γι’ αυτό και μετά τα 45 λεπτά είναι καλό να ξεκινάτε να ελέγχετε τακτικά.
  • Διατηρείστε την τάρτα στο ψυγείο για 3 ημέρες.
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News