Μαγειρική

Ρολό αλλαντικών χωρίς μαγιά - Αφράτο και λαχταριστό χωρίς μαγιά

Φτιάξτε αυτήν την συνταγή με το πιο νόστιμο ρολό αλλαντικών χωρίς μαγιά και σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο σας!

Αυτό το ρολό είναι πιο νόστιμο ακόμα και από την πίτσα.

Είναι μία συνταγή της ομάδας Live Kitchen και του Πάνου Παπαδάκη.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

Για την ζύμη:

  • 550 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 2 μέτρια αυγά
  • 100 γρ. νερό
  • 70 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κτσ αλάτι
  • 20 γρ. μπέικεν πάουντερ

Για την γέμιση

  • 150 γρ τυρί έμενταλ
  • 200 γρ ζαμπόν
  • 1 ντομάτα

Για το άλειμμα

  • 1 μέτριο αυγό
  • Λίγο αλάτι
  • Ρίγανη
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, τα αυγά, το νερό, το αλάτι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.

Προσθέτουμε το αλάτι, το μπέικεν, το αλεύρι γ.ο.χ και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.

Ξεκουράζουμε την ζύμη για 15 λεπτά.

Ανοίγουμε με ένα πλάστη την ζύμη περίπου 2-3 πόντους και κόβουμε τις άκρες για να δώσουμε τετράγωνο σχήμα.

Τρίβουμε σε όλη την επιφάνεια τυρί έμενταλ και τοποθετούμε φέτες από ζαμπόν πάνω από το τριμμένο τυρί.

Ρόλάρουμε την ζύμη ομοιόμορφα.

Ανακατεύουμε μέσα σε ένα μπολάκι με ένα πιρούνι 1 αυγό.

Στην μία άκρη της ζύμης αλείφουμε πέρα για πέρα με ένα πινέλο αυγό για να μπορέσει να κολλήσει και να μην μας ανοίξει.

Κόβουμε τις άκρες της ζύμης και κλείνουμε καλά για να μην βγουν έξω κατά το ψήσιμο τα αλλαντικά.

Κόβουμε σε φέτες 1 ντομάτα.

Χαράζουμε την ζύμη και βάζουμε μέσα φέτες από ντομάτα.

Στο μπολάκι με το χτυπημένο αυγό προσθέτουμε 1 σκελίδα σκόρδου, αλάτι, ελαιόλαδο, ρίγανη και αλείφουμε όλη την επιφάνεια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 40-50 λεπτά στους 180 c.

Το πιο νόστιμο και εύκολο ρολό αλλαντικών είναι έτοιμο να το απολαύσουμε εμείς και η οικογένειά μας!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια