Μαγειρική

Μαρμελάδα κεράσι της γιαγιάς Τασίας - Η πιο αρωματική

Εύκολη σε παρασκευή και ιδιαίτερα αρωματική - Φτιάξτε την να μοσχοβολήσει το σπίτι σας καλοκαίρι

«Ο Μάιος είναι ο μήνας που φέρνει στο νου αναμνήσεις από μυρωδιές και γεύσης από γλυκά του κουταλιού και σπιτικές μαρμελάδες που έφτιαχνε η γιαγιά Τασία στο χωριό!», μας εμομολογείται ο σεφ Σάκης Στάμου. 

Ο ίδιος θέλει να μοιραστεί μαζί μας τις αναμνήσεις του που είναι και η συνταγή της πιο εύκολης μαρμελάδας κεράσι της γιαγιάς Τασίας.

Εύκολη σε παρασκευή και ιδιαίτερα αρωματική. Φτιάξτε την να μοσχοβολήσει το σπίτι σας καλοκαίρι!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 1 κιλό κεράσια καθαρισμένα
  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 2 αμπούλες βανίλια
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι (μικρό)

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά τα κεράσια τα καθαρίζουμε από τα κοτσάνια και ξεκινάμε τη διαδικασία

Περνούμε μια κατσαρολα και βγάζουμε τα κουκούτσια πάνω από αυτή γιατί θέλουμε να συλλέξουμε και τους χυμούς που θα βγάζουν.

Κάνουμε στρώση κεράσι - ζάχαρη - κεράσι Και αφού τελειώσουμε αφήνουμε ένα βράδυ στο ψυγείο να κατεβάσουν τα υγρά και να λιώσει η ζάχαρη Ενσωματωμένη εικόνα.

Την επόμενη μέρα βάζουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά. Αφού πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και ξαφρίζουμε.

Ενώ παράλληλα ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με ξύλινη σπάτουλα.

Στα μισά της διαδικασίας (περίπου στα 20 λεπτά) σουρώνουμε τα κεράσια και τα περνάμε από το μούλτι στη περίπτωση που θέλουμε τη μαρμελάδα λεία βελούδινη χωρίς κομμάτια.

Αν πάλι θέλουμε στη μαρμελάδα μας να έχουμε κομμάτια από τα κεράσια συνεχίζουμε το βράσιμο (όλος ο χρόνος περίπου 40 λεπτά).

Προς το τελευταίο 5λεπτο προσθέτουμε τις βανίλιες και το χυμό και ανακατεύουμε μέχρι η μαρμελάδα να στέκετε στην άκρη της κουτάλας!

Όταν είναι έτοιμη σερβίρουμε καυτή σε αποστειρωμένα βάζα μέχρι πάνω ,σφραγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει σε σκιερό δροσερό μέρος

Όταν ανοίξουμε το βάζο τη διατηρούμε στο ψυγείο.

(Φωτογραφίες unsplash)

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια