Μαγειρική

Little hands: Νόστιμες βάφλες φράουλας χωρίς αυγό και χωρίς γαλακτοκομικά

Μία γευστική πρόταση της Ελένης Κατσούλη

Νόστιμες, ελαφριές σε γεύση, χωρίς αυγό και γαλακτοκομικά, βάφλες. 

Είναι μία γευστική πρόταση της Ελένης Κατσούλη από το kids food blog Little Hands για τις αναγνώστριες και τους αναγνώστες του neakriti.gr.

Υλικά για 5 μικρές βάφλες:

  • 100 γρ. φρέσκες φράουλες
  • 100 γρ. αλεύρι βρώμης
  • 30 γρ. φυστικοβούτυρο
  • 5 γρ. ελαιόλαδο
  • 70 γρ. γάλα καρύδας ή άλλο
  • 1 κγ μπέικιν πάουντερ
  • ½ βανίλια τόνκα τριμμένη (προαιρετικά)
  • 10 γρ. μέλι ή λευκό πετιμέζι (προαιρετικά και για παιδιά άνω του έτους)

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τη βαφλιέρα και τη λαδώνουμε ελαφρώς.

Στο multi βάζουμε όλα τα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε μία παχύρευστη ζύμη.

Μεταφέρουμε 2 κσ στη βαφλιέρα (ή περισσότερο για μεγαλύτερες βαφλιέρες) και ψήνουμε για 3-4 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα οι βάφλες μας.

Συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα.

Σερβίρουμε με ψιλοκομμένες φράουλες και μέλι με κακάο και απολαμβάνουμε.

Tips

  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε το αλεύρι βρώμης με νιφάδες βρώμης, μόνο που σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστείτε περίπου 10-20 γρ λιγότερη ποσότητα ή περισσότερο γάλα.
  • Μπορείτε να τις καταψύξετε για 3-4 μήνες.
  • Αντί για φυστικοβούτυρο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μέλι ή κάποιο άλλο βούτυρο καρπών.
  • Μπορείτε να ψήσετε το μείγμα και σαν pancakes.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια