Μαγειρική

Ατομικά Cheesecake φράουλα με βάση από πασχαλινά κουλούρια

Πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε τα πασχαλινά κουλούρια που περίσσεψαν - Την λύση δίνει ο σεφ Σάκης Στάμου

Στη κουζίνα όλα είναι ανακύκλωση, τίποτα δεν πετιέται, εφόσον μπορεί να καταναλωθεί ή να τροποποιηθεί.

Έτσι επιτυγχάνουμε οικονομία και νόστιμες λύσεις όπως η συνταγή για cheesecake με φράουλα που η βάση της είναι τα πασχαλινά κουλούρια.

Η φανταστική αυτή συνταγή είναι του Σάκη Στάμου.

Υλικά για 8 ατομικά ποτήρια

Για τη βάση θα χρειαστούν:

  • 250 γρ. κουλούρια (αυτά που περίσσεψαν από το Πάσχα)
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για τη κρέμα:

  • 2 συσκευασίες τυρί κρέμα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος με υψηλά λιπαρά (30-35%)
  • 3/4 κούπας ζάχαρη
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι και λίγο χυμό (μια κουτάλια της σούπας βοηθάει στο να δέσει
  • 1 βανίλια
  • Μαρμελάδα φράουλα βύσσινο ή ότι μας αρέσει ακόμη και μερέντα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Στο μούλτι κριματίζουμε τα κουλούρια πολύ καλά.

Προσθέτουμε το βούτυρο και ζυμώνουμε καλά να το απορροφήσει το μείγμα.

Παίρνουμε μπολάκια ποτήρια τοποθετούμε μια στρώση στο πάτο και αφήνουμε στην άκρη.

Στη συνέχεια στο κάδο του μίξερ χτυπάμε το τυρί να αφρατέψει προσθέτουμε τη κρέμα και στη συνέχεια το ξύσμα του λεμονιού τη βανίλια και το χυμό.

Χτυπάμε 5 έως 6 λεπτά να δέσει η κρέμα να είναι βελούδινη στη υφή.

Έπειτα τη μοιράζουμε στα ποτήρια και τα βάζουμε ψυγείο.

Λίγο πριν σερβίρουμε βάζουμε τη μαρμελάδα!

Ο Πάνος διευκρινίζει πως έφτιαξε το γλυκό με γλυκό φράουλα που είχε παρασκευάσει ο ίδιος. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια