Μαγειρική

Χοιρινή τηγανιά μαριναρισμένη με σως γιαουρτιού - Φανταστική συνταγή

Φτιάξτε αυτή την φανταστική συνταγή με την τέλεια σως γιαουρτιού

Μια πεντανόστιμη τηγανιά με χοιρινό, που δένει τέλεια με τη σως γιαουρτιού με δυόσμο. Για μερακλήδες του καλού φαγητού. Συνοδέψτε το με ούζο ή μπύρα.

Είναι μία συνταγή της διάσημης σεφ Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

Υλικά:

  • 700 γραμ. χοιρινό μπούτι κομμένο σε μπουκιές
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 4 ώριμες κόκκινες ντομάτες τριμμένες
  • 3 μεγάλα ξερά κρεμμύδια τριμμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • 1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλεύρι για αλεύρωμα
  • ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Για τη σως γιαουρτιού με δυόσμο

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένος φρέσκος δυόσμος
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 2 κ.σ. κρύο νερό
  • Αλάτι

Εκτέλεση:

Για την χοιρινή τηγανιά με σως γιαουρτιού, μαριναρισμένη, με τραγανή κρούστα ξεκινάμε συγκεντρώνοντας τα υλικά μας. Στη συνέχεια για την χοιρινή τηγανιά πεντανόστιμη και ζουμερή μαρινάρουμε το κρέας.

Μαρινάδα για τη χοιρινή τηγανιά

Σε ένα γυάλινο ή πυρίμαχο σκεύος βάζουμε το χοιρινό, το γιαούρτι, τις τριμμένες ντομάτες, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, το μαϊντανό, την καυτερή πιπεριά προαιρετικά, αλάτι και τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.

Ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλα τα υλικά μας, σκεπάζουμε καλά και αφήνουμε να μαριναριστούν τα υλικά το λιγότερο για 4 ώρες. Εάν το κάνουμε από την προηγουμένη έχουμε το τέλειο αποτέλεσμα.

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε τηγάνι και πιάνοντας ένα ένα κομμάτι κρέατος το αλευρώνουμε και τηγανίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσει και να κάνει τραγανή κρούστα.

Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει.

Αυτή η μαρινάδα για τη χοιρινή τηγανιά είναι φανταστική.

Για τη σως γιαουρτιού με δυόσμο

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μπολ και χτυπάμε με σύρμα ή πιρούνι να ενωθούν για 2΄- 3΄.

Παγώνουμε τη σως για 1 ώρα. Ανακατεύουμε πριν σερβίρουμε.

Σερβίρουμε σε πιατέλα γύρω γύρω την πεντανόστιμη τηγανιά και στη μέση τοποθετούμε το μπολάκι με τη σως.

Η μαρινάδα που μένει μπορεί να μπει σε ένα ταψί και να την ψήσετε για 30′ στο φούρνο. Την σερβίρετε με πατάτες τηγανιτές ή με ζυμαρικά.

Εναλλακτικά, εάν δεν αγαπάτε τα τηγανιτά, αφού μαριναριστεί το κρέας, μαζί με τη μαρινάδα το βάζουμε σε ταψί και το ψήνουμε για 40′ στους 180ºC στον αέρα.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια