Μαγειρική

Μπουγάτσα με την πιο αφράτη κρέμα

Μία συνταγή του Πάνου με εύκολη και διαφορετική τεχνική

Μπουγάτσα εύκολη σε παρασκευή, με μία διαφορετική τεχνική του Πάνου. 

Η ομάδα Live Kitchen και ο σεφ Πάνος Παπαδάκης, για άλλη μία φορά μας προτείνουν μία ιδιαίτερη συνταγή, την οποία αξίζει να φτιάξουμε την περίοδο των γιορτών και δεν είναι άλλη από την αγαπημένη μπουγάτσα, η οποία και έχει καθιερωθεί να καταναλώνεται την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Ηράκλειο.

Πολλοί πιστεύουν ότι αν η πρώτη νύχτα του χρόνου σε βρει με γλυκιά γεύση, θα συνεχίσει έτσι να είναι όλος ο χρόνος…

Φτιάξτε την, και τηρήστε το έθιμο για άλλη μία χρονιά! Είναι πεντανόστιμη!

 

Υλικά:

Για το φύλλο

  • 500 γρ. φύλλο κρούστας για γλυκά(12-14 φύλλα)

Για την κρέμα

  • 1 λίτρο γάλα
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 120 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 βανιλίνες

Για το ράντισμα

  • 100 γρ. σόδα που πίνουμε
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κτγ ζάχαρη

Για το πασπάλισμα

  • Ζάχαρη άχνη
  • Κανέλα

Εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα , την ζάχαρη , το ψιλό σιμιγδάλι και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.

Προσθέτουμε 2 βανιλίνες και ρίχνουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ καλύπτοντάς το με μεμβράνη και το αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε την σόδα που πίνουμε, το ελαιόλαδο, 1 κτγ ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα πινέλο σιλικόνης.

Ανοίγουμε μια συσκευασία με φύλλο κρούστας για γλυκά 12-14 φύλλα και τα σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην ξεραθούν.

Αφρατεύουμε την κρέμα με ένα σύρμα.

Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί κουζίνας και βάζουμε στον πάτο 4 φύλλα κρούστας ραντιζοντάς τα καλά.

Κόβουμε με το μαχαίρι 4 φύλλα κρούστας σε ψιλές φέτες και τα αφρατεύουμε.

Τα βάζουμε μέσα στο ταψί και τα ραντίζουμε .

Ρίχνουμε με μια μαρίζ την κρέμα σε όλο το ταψί και την στρώνουμε ομοιόμορφα.

Διπλώνουμε τις άκρες από τα φύλλα και συγχρόνως ραντίζουμε.

Τοποθετούμε από πάνω τα τελευταία 4 φύλλα , ραντίζουμε και σπρώχνουμε τις άκρες προς τα μέσα.

Τρυπάμε με ένα ξυλάκι όλη την επιφάνεια της μπουγάτσας και ραντίζουμε.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 1 ώρα και 20 λεπτά στους 160 c.

Βάζουμε την μπουγάτσα να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα.

Πασπαλίζουμε άχνη και κανέλα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια