Μαγειρική

Μιλφέιγ εύκολο - Με τραγανό φύλλο και εύκολη κρέμα

Εύκολο μιλφέιγ για κάθε περίσταση!

Γλυκό με καραμελωμένο, τραγανό φύλλο και εύκολη κρέμα, με πλούσια γεύση.

Εντυπωσιακό επιδόρπιο για κάθε περίσταση. Να το στήσετε τελευταία στιγμή και να το σερβίρετε αμέσως, λαχταριστό και τραγανό.

Η συνταγή είναι της διάσημης σεφ Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

Υλικά:

  • 4 φύλλα κρούστας
  • 125 γρ. βούτυρο κλαριφιέ
  • 150 γρ. γραμ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 50 γρ. αμυγδαλόψυχα ή φυστίκι Αιγίνης

Για την κρέμα

  • 125 γρ. κρύα κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 30 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 30 γρ. αλεσμένο καρύδι η φυστίκι

Για το σερβίρισμα

  • Λίγο φυστίκι Αιγίνης τριμμένο
  • Μπόλικο μέλι θυμαρίσιο

Εκτέλεση:

Για τα φύλλα

Στο μπλέντερ αλέθουμε ζάχαρη και αμύγδαλα.

Τα αφήνουμε στην άκρη.

Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα μεγάλο ταψί.

Απλώνουμε το ένα φύλλο κρούστας στο ταψί.

Με ένα πινέλο, αλείφουμε πολύ καλά με μπόλικο βούτυρο όλη την επιφάνεια του φύλλου.

Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με ζάχαρη και ξηρούς καρπούς.

Καλύπτουμε με το επόμενο φύλλο.

Επαναλαμβάνουμε στρώσεις φύλλο, βούτυρο, ζάχαρη, ξηρούς καρπούς, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

Όταν βάλουμε το τέταρτο φύλλο πιέζουμε με την παλάμη σε όλη την επιφάνεια να κολλήσουν καλά οι στρώσεις μεταξύ τους.

Ακουμπάμε ένα δεύτερο ταψί σαν βάρος πάνω στα φύλλα.

Ψήνουμε στον αέρα στους 180ºC, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 25′ μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα πολύ καλά.

Μόλις τα βγάζουμε από το φούρνο τα αφήνουμε να σταθούν για λίγο μέχρι να πέσει η θερμοκρασία και να μπορούμε να τα πιάσουμε.

Πριν κρυώσουν τελείως και όσο ακόμα είναι ζεστά τα κόβουμε σε κομμάτια τετράγωνα η μακρόστενα για να στήσουμε το εύκολο μιλφέιγ.

Για την κρέμα

Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με την άχνη σε ένα μπολ με μίξερ χειρός ή με σύρμα, σε παχύρρευστη μορφή.

Μόλις πήξει η κρέμα, προσθέτουμε τα καρύδια κι ανακατεύουμε.

Ανακατεύουμε το στραγγιστό γιαούρτι με ένα κουτάλι.

Προσθέτουμε το γιαούρτι στην χτυπημένη κρέμα κι απαλά αναδιπλώνουμε την κρέμα με σπάτουλα.

Βάζουμε την κρέμα σε σακούλα κορνέ ζαχαροπλαστικής μιας χρήσεως.

Την διατηρούμε στο ψυγείο, να είναι πάντα παγωμένη μέχρι να σερβίρουμε.

Φτιάχνουμε το εύκολο μιλφέιγ με 3 στρώσεις καραμελωμένου τραγανού φύλλου και 2 στρώσεις κρέμας.

Στήνουμε το γλυκό πάντα την ώρα που θέλουμε να σερβίρουμε.

Περιχύνουμε με λίγο μέλι και πασπαλίζουμε με ψίχα φιστίκι Αιγίνης.

Σερβίρουμε αμέσως.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια