Μαγειρική

Χριστουγεννιάτικος κορμός με το πιο αφράτο παντεσπάνι (βίντεο)

Υπέροχος Χριστουγεννιάτικος κορμός

Αυτός είναι ο πιο νόστιμος Χριστουγεννιάτικος κορμός που θα στολίσει το γιορτινό σας τραπέζι!

Φανταστική συνταγή, καθώς είναι ιδιαίτερα γευστικός, παρασκευάζεται εύκολα και γρήγορα, χωρίς διογκωτικά.  

Φτιάξτε τον και απολαύστε τον με την οικογένειά σας τις γιορτές. Είναι μία συνταγή της ομάδας Live Kitcen και του σεφ Πάνου Παπαδάκη.

Υλικά:

Για το παντεσπάνι:

  • 40 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
  • Ασπράδια από 2 μέτρια αυγά
  • Κρόκοι από 2 μέτρια αυγά
  • 1 μέτριο αυγό
  • 40 γρ ζάχαρη
  • 1 βανιλίνη
  • 70 γρ ζάχαρη
  • 12 γρ κακάο
  • Λίγο αλάτι

Για την σαντιγί βανίλιας:

  • 200 γρ. κρύο γάλα
  • 100 γρ. σαντιγί στιγμής σε σκόνη με γεύση βανίλια

Για την σαντιγί σοκολάτας:

  • 200 γρ. κρύο γάλα
  • 100 γρ. σαντιγί στιγμής σε σκόνη με γεύση βανίλια
  • 2 κτσ κακάο σκόνη

Για το σιρόπι:

  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. νερό

Για το πασπάλισμα

  • Ινδοκάρυδο
  • Ταψί 25Χ35 εκ.

Εκτέλεση:

Σε ένα ταψί 25Χ35 εκ. λαδώνουμε και τοποθετούμε καλά την λαδόκολλα.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια από 2 μέτρια αυγά , λίγο αλάτι και χτυπάμε για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε τα 40 γρ. ζάχαρης σταδιακά και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνει μαρέγκα.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τους κρόκους από 2 μέτρια αυγά, 1 μέτριο αυγό, τα 70 γρ. ζάχαρης και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει πολύ καλά το μείγμα (5-7 λεπτά).

Ενσωματώνουμε την μαρέγκα μέσα στο άλλο μείγμα με απαλές κινήσεις.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο , ρίχνουμε την 1 βανιλίνη και με απαλές κινήσεις ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα για να μην χάσει τον όγκο του.

Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο ταψί το στρώνουμε για να ναι παντού ομοιόμορφο  και το χτυπάμε πάνω στον πάγκο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 7 λεπτά στους 200 c.

Το αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα μπρίκι ρίχνουμε την ζάχαρη με το νερό και το βράζουμε για 1 λεπτό.

Με το ζεστό σιρόπι αλείφουμε το κρύο παντεσπάνι.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κρύο γάλα και προσθέτουμε 100 γρ. (1 φάκελο) σαντιγί στιγμής σε σκόνη με γεύση βανίλια.

Χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να σχηματιστούν κορυφές.

Αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι πάνω σε μια λαδόκολλα .

Βάζουμε την σαντιγί σε ένα κορνέ και την απλώνουμε πάνω σε όλη την επιφάνεια από το παντεσπάνι.

Τυλίγουμε το παντεσπάνι με την λαδόκολλα και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Βγάζουμε από το ψυγείο τον κορμό τον βάζουμε σε μια πιατέλα με την ένωση να ναι από κάτω και κόβουμε προσεκτικά τις 2 άκρες.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κρύο γάλα, την σαντιγί στιγμής σε σκόνη με γεύση βανίλια, το κακάο σκόνη και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να σχηματιστούν κορυφές.

Βάζουμε την σαντιγί σοκολάτας σε ένα κορνέ και τραβάμε οριζόντιες γραμμές πάνω στον κορμό.

Βάζουμε και ένα από τα κομμάτια που κόψαμε από τις άκρες και το γαρνίρουμε και κείνο με την σαντιγί σοκολάτας.

Στολίζουμε με Χριστουγεννιάτικα στολίδια και πασπαλίζουμε ινδοκάρυδο.

Ο πιο νόστιμος και ο πιο εντυπωσιακός Χριστουγεννιάτικος κορμός που έχετε φτιάξει ποτέ σας!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια