Σκορδόψωμο το πιο εύκολο και πεντανόστιμο συνοδευτικό

Γαστρονομία
Σκορδόψωμο το πιο εύκολο και πεντανόστιμο συνοδευτικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εύκολο σκορδόψωμο με λιωμένα τυριά σε πέντε λεπτά

Φανταστικό σκορδόψωμο έτοιμο σε πέντε λεπτά, παρασκευάζεται με λίγα υλικά, είναι οικονομικό και πεντανόστιμο. Διαλέξτε μια μπαγκέτα, προσθέστε και λίγα τυριά και σε ελάχιστο χρόνο, θα έχετε το πιο γρήγορο και λαχταριστό σκορδόψωμο.

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, μοιράζεται μαζί μας όλα τα μυστικά για να φτιάξουμε τα καλύτερα σκορδόψωμα για να σερβίρουμε στο κυριακάτικο τραπέζι μας.

Συνδυάζεται το με γιαούρτι ή τυρί κρέμα για να ισορροπήσει η έντονη γεύση του σκόρδου.  Μπορούμε και να δημιουργήσουμε τη δική μας εκδοχή για σκορδόψωμο, ανάλογα με τα υλικά που έχουμε ήδη στην κουζίνα μας.

Ένα φανταστικό σκορδάτο ορεκτικό για να μας ανοίξει την όρεξη. Δοκιμάστε τη και θα την λατρέψετε.

  • 125 γραμ. μαλακό βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 30 γραμ. κεφαλοτύρι
  • 120 γραμ. τυρί που λιώνει
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Λίγη πάπρικα γλυκιά
  • 1 μπαγκέτα χωριάτικη
  • Ντοματίνια για το σερβίρισμα

Για να φτιάξουμε αυτή τη φανταστική συνταγή, σε ένα μπολ βάζουμε το μαλακό βούτυρο και το λιώνουμε με ένα κουτάλι.

Προσθέτουμε στο μπολ και τα υπόλοιπα υλικά, σκόρδο, τυριά, κρεμμύδι φρέσκο, και τα ανακατεύουμε με το κουτάλι να γίνουν πάστα.

Κόβουμε κατά μήκος τη μπαγκέτα.

Ισομοιράζουμε το μείγμα βουτύρου στην ανοιγμένη στα δυο μπαγκέτα.

Ακουμπάμε το ψωμί σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

Ψήνουμε στους 200º C για 10′ να ροδίσουν ελαφρά.

Μόλις βγάλουμε το σκορδόψωμο από το φούρνο το κόβουμε σε κομμάτια.

Πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα και σερβίρουμε με σαλάτα, ντοματίνια και ρόκα.

Ραντίζουμε με λίγο κρέμα βαλσαμικού για περισσότερη οξύτητα.

Εάν θέλουμε πιο πλούσια γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε αλλαντικά, μανιτάρια ή οποιοδήποτε λαχανικό της αρεσκείας μας.

Αξιοποίησε όλα τα περισσεύματα ψωμιού και τυριών που μένουν και φύλαξε τα στην κατάψυξη.

Στα γρήγορα φτιάξε τη συνταγή για εύκολα σκορδόψωμα είτε με κομμένη φρατζόλα στη μέση είτε με φέτες ψωμιού.

Ψήσε τα και σέρβιρε τα αμέσως όσο ακόμα είναι ζεστά τραγανά και λιώνουν τα τυριά.

Απόλαυσε τα κάθε στιγμή της ημέρας.

Παίξε με συνδυασμούς τυριών ακόμα και αλλαντικών.

Φτιάξε και ένα ντιπ και απογείωσε την κάθε τραγανή ζεστή μπουκιά.

Εάν σας άρεσε η αυθεντική συνταγή της Αργυρώς για σκορδόψωμο, συνδυάστε την με αυτό την υπέροχη μελιτζανοσαλάτα!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News