Κουραμπιέδες παραδοσιακοί του Πάνου - Φανταστική συνταγή

Γαστρονομία
Κουραμπιέδες παραδοσιακοί του Πάνου - Φανταστική συνταγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλασική συνταγή για πεντανόστιμους και αφράτους κουραμπιέδες

Παραδοσιακή συνταγή για τους αγαπημένους κουραμπιέδες, το κατάλευκο γλυκό της χώρας μας, που σηματοδοτεί τις γιορτές των Χριστουγέννων, χωρίς προσθήκη μπέικιν, χωρίς προσθήκη αυγών και χωρίς τη χρήση κουζινομηχανής.

Με ένα μίξερ χειρός μπορείτε να φτιάξετε αυτή τη φανταστική συνταγή της Ομάδας Live Kitchen και του Πάνου Παπαδάκη.

Υλικά:

  • 800 γρ. αλεύρι Γ.ΟΧ
  • 500 γρ. βούτυρο τύπου Κερκύρας (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. αμύγδαλα
  • 2 βανιλίνες
  • 1 κτσ ροδόνερο

Για το πασπάλισμα

  • 300 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κτσ κορν φλάουρ

Βγαίνουν: 75 κομμάτια

Εκτέλεση:

Σε ένα ταψάκι ρίχνουμε τα αμύγδαλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 c για 10-11 λεπτά.

Τα βάζουμε σε ένα μπολ στην κατάψυξη και τα αφήνουμε μέχρι να κρυώσουν.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου και προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη.

Ανακατεύουμε αρχικά το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη με μια μαρίζ και έπειτα χτυπάμε με το μίξερ χειρός για 5-7 λεπτά.

Ρίχνουμε τις βανιλίνες και το ροδόνερο και χτυπάμε για ένα λεπτό.

Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι Γ.Ο.Χ και ανακατεύουμε με την μαρίζ μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη.

Σπάμε σε έναν πολυκόφτη τα αμύγδαλα και τα ρίχνουμε μέσα στην ζύμη.

Ανακατεύουμε καλά και αρχίζουμε να μετράμε 25 γρ. ένα ένα κομμάτι.

Τα πλάθουμε σε μπαλάκια και κάνουμε με το δάχτυλό μας ένα μικρό βαθούλωμα πάνω σε κάθε κουραμπιέ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 c για 10-11 λεπτά.

Τους αφήνουμε να κρυώσουν και τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και 1 κτσ κορν φλάουρ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News