Μαγειρική

Muffins με ελιές και αλεύρι ολικής άλεσης της Αργυρώς - Νηστίσιμα και χορταστικά

Το πιο υγιεινό, χορταστικό και νόστιμο σνακ για όλες τις ώρες.

Η γεύση τους θα σας θυμίσει αλμυρό κέικ. Αξίζει να τα δοκιμάσετε και να τα εντάξετε στη διατροφή σας.  

Αντικαταστήστε το αλεύρι ολικής και τα διογκωτικά, με αντίστοιχα χωρίς γλουτένη, αν το παιδί σας πάσχει από δυσανεξία. Αλλιώς αφήστε το ως έχει.

Φτιάξτε τα αυτή την περίοδο που διανύουμε την νηστεία των Χριστουγέννων, είναι χορταστικά και πεντανόστιμα.

Μάφινς με ελιές και αλεύρι ολικής άλεσης από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!

Υλικά:

  • 3/4 φλ. Ελαιόλαδο
  • 2 φλ. χυμό φρέσκο πορτοκάλι
  • 1 κοφτή κ.γλ. σόδα
  • 1 φλ. ελιές ψιλοκομμένες -κατά προτίμηση Θάσου ή Άμφισσας
  • 3 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 κ.γλ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γλ. δυόσμο αποξηραμένο
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Για τα muffins με ελιές και αλεύρι ολικής άλεσης

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε άλλο μπολ. Διαλύουμε με κουτάλι τη σόδα μέσα στο χυμό πορτοκάλι. Προσοχή, γιατί το μείγμα για τα muffins με ελιές και αλεύρι ολικής άλεσης φουσκώνει και χύνεται!

Το ρίχνουμε στο ελαιόλαδο. Τα ανακατεύουμε με σύρμα.

Ρίχνουμε το μισό αλεύρι στα υγρά και ανακατεύουμε να γίνει χυλός.

Προσθέτουμε τις ελιές, το κρεμμύδι, το δυόσμο και το πιπέρι.

Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι (κρατάμε 2 κ.σ. αλεύρι, δεν το βάζουμε όλο).

Ισομοιράζουμε το μείγμα σε 12 φόρμες για μάφινς.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, μέχρι να φουσκώσουν καλά, περίπου 20-25 λεπτά.

Τα αφήνουμε να σταθούν 10 λεπτά στη φόρμα και έπειτα τα ξεφορμάρουμε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια