Κέικ με μερέντα και παντεσπάνι βανίλιας - Φανταστικό

Γαστρονομία
Κέικ με μερέντα και παντεσπάνι βανίλιας - Φανταστικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κέικ με μερέντα συναρπαστικό και πεντανόστιμο!

Το καλύτερο κέικ γεμιστό με μερέντα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Φτιάξτε αυτό το υπέροχο κέικ, απαιτούνται είκοσι λεπτά προετοιμασίας και εικοσιπέντε για το ψήσιμο, η συνταγή βγάζει δέκα μερίδες.

Το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει!

Υλικά:

Για το παντεσπάνι βανίλιας

  • 4 μεγάλα αυγά
  • 220 γραμ. ζάχαρη
  • 220 γραμ. μαλακό βούτυρο
  • 220 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κ.γλ. μπέικινκ πάουντερ
  • 1 κ.γλ. υγρή βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι

Για την κρέμα πραλίνα

  • 250 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γραμ. άχνη ζάχαρη
  • 125 γραμ. κακάο
  • 400 γραμ. πραλίνα
  • 1 κ.γλ. υγρή βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 150-200 γραμ. κρέμα γάλακτος 35%

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C βαθμούς στον αέρα ή στους 170°C βαθμούς στις αντιστάσεις για να ψήσουμε το κέικ με μερέντα.

Βουτυρώνουμε 2 φόρμες 20 εκ. και στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση.

Βάζουμε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.

Από την ώρα που θα ενωθούν τα υλικά σταματάμε το χτύπημα.

Δεν πρέπει να παιδέψουμε πολύ το μείγμα για κέικ.

Το μείγμα για κέικ πρέπει να πέφτει εύκολα από το κουτάλι.

Ισομοιράζουμε το μείγμα για κέικ στις δυο έτοιμες φόρμες του κέικ και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 25 λεπτά.

Προσοχή! Για να ψηθεί ωραία το κέικ με μερέντα δεν πρέπει να ανοιγοκλείνουμε το φούρνο.

Όταν ροδίσουν και ξεκολλήσουν γύρω-γύρω από τη φόρμα του κέικ είναι έτοιμα.

Τα βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε για 5 με 10 λεπτά στη φόρμα για κέικ.

Με μαχαίρι ξεκολλάμε γύρω-γύρω από τα τοιχώματα.

Αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.

Τα κόβουμε στη μέση οριζόντια, δημιουργώντας 4 φέτες παντεσπάνι.

Αλείφουμε στρώση κρέμα – πραλίνα κάθε παντεσπάνι και αλείφουμε γύρω γύρω την τούρτα.

Για την κρέμα του κέικ με μερέντα από την Αργυρώ

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το μαλακό βούτυρο με την ζάχαρη άχνη και το κακάο σε χαμηλή ταχύτητα.

Προσθέτουμε το αλάτι και τη βανίλια.

Ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε την πραλίνα και δυναμώνουμε την ταχύτητα του μίξερ.

Χτυπάμε για 2 λεπτά, προσθέτουμε την κρέμα από 150 με 200 γραμ. (ανάλογα πόσο αραιή ή σφιχτή τη θέλουμε).

Συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό μέχρι να γίνει λεία η κρέμα και να είναι αφράτη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News