Μαγειρική

Εύκολη γλυκιά γαλατόπιτα - Χωρίς φύλλο με πλούσια κρέμα

Εύκολη συνταγή με απλά υλικά - Απαιτούνται μόνο δέκα λεπτά για την παρασκευή της

Παραδοσιακή εύκολη γαλατόπιτα γλυκιά με λίγα απλά υλικά όπως άλλωστε γίνονται και οι περισσότερες παραδοσιακές συνταγές.

Αν χρησιμοποιήσετε αιγοπρόβειο γάλα η γεύση της είναι το κάτι άλλο. Μια γαλατόπιτα χωρίς φύλλο με πλούσια κρέμα. Σερβίρετε την με κανελοζάχαρη.

Μία πεντανόστιμη συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Υλικά:

Για τη γαλατόπιτα

  • 1-1/2 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 180 γραμ αλεύρι γοχ ή καλαμποκάλευρο
  • 200 γραμ ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 2 κρόκους
  • 60 γραμ βούτυρο
  • 2 βανίλιες

Για το ταψί

  • 2 κσ βούτυρο
  • 2 κσ σιμιγδάλι

Για το σερβίρισμα

  • 2 κσ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κγ κανέλα

Εκτέλεση:

Εύκολη γλυκιά γαλατόπιτα, η παραδοσιακή συνταγή που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους.

Στη συνταγή για την παραδοσιακή εύκολη γλυκιά γαλατοπιτα τα υλικά είναι απλά αλλά πρέπει να είναι καλής ποιότητας, ολόφρεσκα αυγά πλήρες φρέσκο γάλα και καλό αρωματικό βούτυρο. Η εύκολη γαλατόπιτα χωρίς φύλλο είναι απλά συγκλονιστική.

Χτυπάμε τα αυγά με σύρμα σε ένα μπολ. Τα αφήνουμε στην άκρη

Σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα βάζουμε το γάλα.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη το αλεύρι τις βανίλιες

Με σύρμα ανακατεύουμε τα υλικά για την κρέμα της γαλατόπιτας

 Βάζουμε την κρέμα σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα περιμένουμε να πήξει.

Στην αρχή θα είναι πολύ ρευστή αλλά μετά από 7-8’ αρχίζει να πήζει.

Είναι πολύ βασικό να ανακατεύουμε συνεχώς την κρέμα γιατί πιάνει στη βάση της κατσαρόλας. Όταν περάσουν 5-6 ´ ανακατεύουμε πιο εντατικά κυρίως στη βάση της κατσαρόλας και στις ενώσεις της κατσαρόλας.

Όταν η κρέμα πάρει βράση και αρχίσουν να σκάνε φουσκάλες στη κατσαρόλα κατεβάζουμε αμέσως από την φωτιά.

Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με το σύρμα να λιώσει.

Τέλος προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά με τους κρόκους στη ζέστη κρέμα.

Με γρήγορες κινήσεις ανακατεύουμε με το σύρμα να ομογενοποιηθεί η κρέμα για την εύκολη γλυκιά γαλατόπιτα χωρίς φύλλο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190ºC στις αντιστάσεις.

Βουτυρώνουμε πολύ καλά στρογγυλό ταψί 30 εκατοστών

Πασπαλίζουμε το ταψί με σιμιγδάλι η καλαμποκάλευρο

Αδειάζουμε μέσα τη ζεστή ρευστή εύκολη γλυκιά γαλατόπιτα.

Τοποθετούμε το ταψί με την παραδοσιακή γαλατόπιτα στην κάτω σχάρα του φούρνου και ψήνουμε για περίπου 45’ μέχρι να ροδίσει καλά και να σταθεροποιηθεί η γαλατόπιτα.

 Μόλις τη βγάζουμε καυτή από το φούρνο πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και κρυσταλλική ζάχαρη.

 Όταν είναι ζεστή η εύκολη γλυκιά γαλατόπιτα θα κολλήσει επάνω στην επιφάνεια της η κανελοζαχαρη.

 Αφήνουμε τη γαλατόπιτα να κρυώσει τελείως.

 Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια