Μαγειρική

Σοκολατόπιτα, η πιο αφράτη - Χωρίς αλεύρι και χωρίς μίξερ (βίντεο)

Φτιάξτε την πιο αφράτη σοκολατόπιτα χωρίς αλεύρι και χωρίς μίξερ!

Αγαπημένη σοκολατόπιτα, μία συνταγή της ομάδας Live Kitchen και του Πάνου Παπαδάκη, που παρασκευάζεται χωρίς αλεύρι και χωρίς τη χρήση μίξερ.

Μια συνταγή πολύ γρήγορη και Πεντανόστιμη!

Για την σοκολατόπιτα

Υλικά:

  • 5 μέτρια αυγά
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 50 γρ. κακάο
  • 50 γρ. γάλα
  • 130 γρ. ινδοκάρυδο
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 κτγ μπέικεν πάουντερ
  • 2 βανιλίνες

Για την φόρμα:

  • Βούτυρο + κορν φλάουρ

Για το γλάσο:

  • 100 γρ. κουβερτούρα
  • 70 γρ. καυτό γάλα

Για το στόλισμα:

  • Λευκή τρούφα

Θα χρειαστείτε:

  • Φόρμα 24 εκ.

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, την ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο, το κακάο, το γάλα, τις βανιλίνες, το ξύσμα από 1 πορτοκάλι, το μπέικεν και το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα.

Βουτυρώνουμε μια φόρμα 24 εκ. και πασπαλίζουμε με κορν φλάουρ.

Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 40 με 50 λεπτά στους 170 c.

Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και ρίχνουμε μέσα το καυτό γάλα.

Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.

Ξεφορμάρουμε και στολίζουμε με λευκή τρούφα την σοκολατόπιτα.

Η σοκολατόπιτα είναι έτοιμη αφράτη και πεντανόστιμη για κάθε περίσταση!!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια