Κεϊμά γιαουρτλού - Ένα πανεύκολο φαγητό από την Ανατολή

Γαστρονομία
Κεϊμά γιαουρτλού - Ένα πανεύκολο φαγητό από την Ανατολή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα πανεύκολο φαγητό από την Ανατολή, που θα τους ξετρελάνει όλους

Πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή, είναι ένα φαγάκι που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Μία πρόταση της διάσημης σεφ Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

  • 8 αραβικές πίτες μεσαίου μεγέθους
  • 700 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1/3 φλ. Ελαιόλαδο
  • 1 κιλό ντομάτες τριμμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κιλό γιαούρτι
  • λίγος ψιλοκομμένος φρέσκος δυόσμος ή μαϊντανό

Για το κεϊμά γιαουρτλού, κομματιάζουμε πρώτα τις πίτες και τις ψήνουμε για 10΄, να ροδίσουν, στους 200 βαθμούς C, σε αέρα, στη μεσαία σχάρα.

Σε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο ροδίζουμε τον κιμά και τον αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να πιει όλα τα υγρά του, για 15΄. Τον αλατοπιπερώνουμε.

Ρίχνουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο για 2΄-3΄. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο. Βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά έως ότου πυκνώσει, για περίπου 15΄. Προς το τέλος προσθέτουμε τα μυρωδικά ψιλοκομμένα.

Ανακατεύουμε σε μπολ το γιαούρτι, το δυόσμο και λίγο αλάτι. Σε πυρίμαχο σκεύος στρώνουμε τις πίτες σε μία στρώση. Περιχύνουμε με το σοταρισμένο κιμά. Περιχύνουμε με την πυκνή σάλτσα ντομάτας. Τέλος, απλώνουμε σε μία στρώση το γιαούρτι.

Το καλοκαίρι το σερβίρουμε έτσι, όχι καυτό και χωρίς να το ψήσουμε, αφού το αφήσουμε να σταθεί για 15΄, να ποτίσουν οι πίτες. Το χειμώνα το βάζουμε στο φούρνο για 15΄ στους 200 βαθμούς C.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News