Μαγειρική

Μπισκότα µε καραµέλα γάλακτος και σοκολάτα

Φανταστικά μπισκότα με καραμέλα γάλακτος και σοκολάτα - Θα ξετρελαθούν μικροί και μεγάλοι

Όλοι έχουμε δοκιμάσει τις σοκολάτες που μέσα τους έχουν και μπισκότο και παχιά στρώση καραμέλας.

Αυτή τη γεύση λοιπόν έχουν τα μπισκότα που μας προτείνει η διάσημη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Φτιάξτε αυτά τα υπέροχα μπισκότα και θα ενθουσιαστείτε από την καραμελένια γεύση τους.

 

Υλικά

Για τα μπισκότα

  • 200γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 120 γρ. βούτυρο σε κομματάκια
  • 60 γρ. καστανή ζάχαρη

 

Για την καραμέλα γάλακτος

  • 60 γρ. βούτυρο
  • 60 γρ. καστανή ή μαύρη ζάχαρη
  • 600 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 150 γρ. κουβερτούρα γάλακτος για την επικάλυψη

 

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε τα μπισκότα µε καραµέλα γάλακτος και σοκολάτα και σοκολάτα, τα εγγλέζικα millionair shortbread, συγκεντρώνουμε αρχικά τα υλικά για τη συνταγή αυτή. Για τα μπισκότα µε καραµέλα γάλακτος και σοκολάτα, θα ξεκινήσουμε με τα μπισκότα.

Για τα μπισκότα

Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μπολ. Προσθέτουμε τα κομμάτια βουτύρου και ψιχουλιάζουμε το μείγμα  με τα δάκτυλα, να γίνει σαν βρεγμένη άμμος. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Βουτυρώνουμε μια μικρή μακρόστενη φόρμα κέικ 30*12cm και στρώνουμε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί στον πάτο της.

Απλώνουμε τη ζύμη με τα δάχτυλα και την πατάμε όπως τη βάση του τσιζκέικ, να γίνει μία λεία βάση μπισκότου. Με πιρούνι τρυπάμε καλά τη ζύμη.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 190οC στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 20΄, μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Την αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Για την καραμέλα γάλακτος

Βάζουμε σε αντικολλητική μικρή κατσαρόλα το βούτυρο, τη ζάχαρη και το ζαχαρούχο γάλα.

Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε έως ότου πάρει βράση.

Μόλις πάρει βράση, βράζουμε για 4΄-5΄ ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα ανά τακτικά χρονικά διαστήματα, μέχρι η καραμέλα γάλακτος να πυκνώσει και να ξεκολλάει σαν κρέμα από την κατσαρόλα.

Περιχύνουμε το κρύο μπισκότο με την καραμέλα.

Όταν η καραμέλα γάλακτος σταθεροποιηθεί λιώνουμε την κομματιασμένη σοκολάτα σε μπεν μαρί και περιχύνουμε το ταψί.

Αφήνουμε να κρυώσει καλά. Βάζουμε στο ψυγείο για 15΄.

Κόβουμε τα μπισκότα µε καραμέλα γάλακτος και σοκολάτα μ’ ένα μαχαίρι, σε τετράγωνα μπισκότα ή σε μακρόστενα, όπως τα γκοφρετίνια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια