Μαγειρική

Πατατόπιτα µε πράσο χωρίς φύλλο

Η εύκολη πατατόπιτα µε πράσο τρώγεται και κρύα

Για την εύκολη και γρήγορη πατατόπιτα με πράσο, γάλα και γραβιέρα, απαιτούνται μόνο δεκαπέντε λεπτά προετοιμασίας και σαράντα λεπτά για να είναι έτοιμη στο πιάτο σας.

Είναι πεντανόστιμη και λαχταριστή και μπορείτε να την απολαύσετε και κρύα.

Μία πρόταση της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

 

Υλικά:

  • 3 μεγάλες πατάτες
  • 2 μεγάλα πράσα
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 500 ml φρέσκο γάλα καυτό
  • 1 φλ. γραβιέρα τριμμένη
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε πρώτα τις πατάτες και τις βράζουμε για 15’. Τις αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και μετά τις κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. Καθαρίζουμε και τα πράσα και τα κόβουμε κι αυτά σε λεπτές φέτες.

Σε μικρό πυρίμαχο βουτυρωμένο σκεύος τοποθετούμε το 1/3 από τις πατάτες. Από πάνω στρώνουμε τα μισά πράσα και κοσκινίζουμε αλεύρι, μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε με λίγο βούτυρο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια στρώση και τελειώνουμε με τις τελευταίες πατάτες και το υπόλοιπο βούτυρο.

Βράζουμε το γάλα και περιχύνουμε την πίτα. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 45΄.

Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε με το τυρί και συνεχίζουμε το ψήσιμο έως ότου ροδίσει το φαγητό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια