Τούρτα αμυγδάλου με βελούδινη κρέμα και αφράτο παντεσπάνι (βίντεο)

Γαστρονομία
Τούρτα αμυγδάλου με βελούδινη κρέμα και αφράτο παντεσπάνι (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτή είναι η πιο νόστιμη τούρτα αμυγδάλου

Πρόκειται για την καλύτερη συνταγή με επαγγελματικό αποτέλεσμα.

Είναι μία πρόταση της Ομάδας Live Kitchen και του Πάνου Παπαδάκη.

Η τούρτα aμυγδάλου με βελούδινη κρέμα και αφράτο παντεσπάνι είναι υπέροχη πεντανόστιμη με επαγγελματικό αποτέλεσμα που σίγουρα θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Φτιάξτε την, είναι ιδανική συνταγή για κάθε περίσταση.

Για την κρέμα

  • 1 λίτρο γάλα
  • 100 γρ κορν φλάουρ
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 2 βανιλίνες

Για το παντεσπάνι

  • 4 μεγάλα αυγά
  • 70 γρ ζάχαρη
  • 110 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
  • 20 γρ τριμμένο αμύγδαλο
  • 30 γρ ηλιέλαιο
  • 100 γρ γάλα
  • 2 βανιλίνες
  • Λίγο αλάτι
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 100 γρ βραστό νερό

Για την σαντιγί

  • 300 γρ φυτική κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ ζάχαρη

Για το στόλισμα

  • 160 γρ καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ
  • φόρμα 20 εκ.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.

Αποσύρουμε από την φωτιά ρίχνουμε τις 2 βανίλιες και βάζουμε την κρέμα σε ένα πυρέξ σκεπάζοντάς την με μια μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι Γ.Ο.Χ , το τριμμένο αμύγδαλο , το γάλα , τους κρόκους από 4 μεγάλα αυγά ,το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε καλά το μείγμα.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια από 4 μεγάλα αυγά μαζί με το αλάτι και χτυπάμε με το μίξερ.

Προσθέτουμε σταδιακά την ζάχαρη μέχρι να γίνει μαρέγκα.

Ενσωματώνουμε την μαρέγκα μέσα στο μείγμα και με απαλές κινήσεις ανακατεύουμε καλά τα υλικά.

Σε μια λαδωμένη φόρμα 20 εκ. ρίχνουμε το μείγμα και με ένα ξυλάκι ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις έτσι ώστε να αποφευχθεί ο αέρας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 30-35 λεπτά στους 170 c.

Το αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει τελείως.

Σε ένα μπολ χτυπάμε την φυτική κρέμα γάλακτος ρίχνοντας σταδιακά την ζάχαρη μέχρι να γίνει σαντιγί.

Ανακατεύουμε την κρέμα με μια μαρίζ και την ρίχνουμε μέσα στην σαντιγί.

Χτυπάμε για 1 λεπτό με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθεί καλά η κρέμα μέσα στην σαντιγί.

Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε βραστό νερό μέσα στην ζάχαρη και ανακατεύουμε.

Κόβουμε το παντεσπάνι σε 2 ίδιους πάτους.

Βάζουμε τον πρώτο μέσα στην φόρμα και τον βρέχουμε καλά με το σιρόπι.

Προσθέτουμε την κρέμα και την στρώνουμε με μια μαρίζ.

Βάζουμε και το 2ο πάτο και σιροπιάζουμε πολύ καλά.

Προσθέτουμε την κρέμα και την στρώνουμε με την μαρίζ.

Ξεφορμάρουμε και με ένα κορνέ βάζουμε προσεκτικά όλη την κρέμα γύρω γύρω και πάνω στην τούρτα.

Στολίζουμε με καβουρδισμένο αμύγδαλο όλη την τούρτα και με κερασάκια.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News