Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ - Η καλύτερη συνταγή

Γαστρονομία
Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ - Η καλύτερη συνταγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πεντανόστιμα κανελόνια με κιμά και πανεύκολη σε παρασκευή μπεσαμέλ - Είναι ένα φανταστικό φαγητό

Κανελόνια με κιμά και εύκολη μπεσαμέλ στο φούρνο, νοστιμιά απερίγραπτη, με τη μπεσαμέλ να τρέχει μέσα στη σάλτσα ντομάτας.

Η καλύτερη συνταγή για κανελόνια με κιμά και κρέμα, από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

  • 24 κανελόνια

Για τον κιμά

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο σπασμένο
  • 250 γραμ. φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1/4 φλ. Κονιάκ
  • 400 γραμ. ψιλοκομμένες ή τριμμένες ντομάτες
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 ξύλο κανέλα
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Για την εύκολη μπεσαμέλ

  • 1 λίτρο γάλα
  • 4 κ.σ. κορν φλάουρ γεμάτες
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 πρέζες μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 200 γρ. μοτσαρέλα ή κασέρι ή γραβιέρα
  • 1 αβγό (προαιρετικά)

Για την εύκολη σάλτσα ντομάτα

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 συσκευασίες ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό (ή βασιλικό)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τα κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ στο φούρνο,

φτιάχνουμε πρώτα τον κιμά.

Κιμάς για κανελόνια

Σε μικρή κατσαρόλα, βάζουμε το ελαιόλαδο και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σοτάρουμε τον κιμά στο λάδι να ροδίσει για 5-6 λεπτά.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια ψιλοκομμένα να πιουν τα υγρά τους για 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και  το καρότο και σοτάρουμε 2-3 λεπτά να μαραθούν.

Προσθέτουμε τον πελτέ, ψήνουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε το δαφνόφυλλο και την κανέλα.

Σβήνουμε με το κονιάκ, προσθέτουμε τις ψιλοκομένες ντομάτες, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά

Αφήνουμε να σιγοβράσει ο κιμάς για 15-20 λεπτά να μειωθούν τα υγρά.

Αφαιρούμε τα αρωματικά από τον κιμά μετά από 5 λεπτά, ή αν θέλουμε πιο έντονα αρώματα τα αφήνουμε μέχρι να ολοκληρωθεί ο βρασμός.

Αφήνουμε να κρυώσει η γέμιση κιμά.

Προαιρετικά, προσθέτουμε λίγο τυρί τριμμένο.

Γεμίζουμε τα κανελόνια με κουταλάκι ή με τα δάχτυλα.

Για την εύκολη μπεσαμέλ

Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα εκτός από το τυρί (και προαιρετικά το αυγό).

Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά πριν τα βάλουμε στη φωτιά. Πρέπει να διαλυθεί τελειώς το κορν φλάουρ μέσα στο γάλα.

Αφήνουμε την κρέμα σε μέτρια φωτιά, να βράσει ανακατεύοντας για λίγα λεπτά και να δέσει.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανακατεύοντας με σύρμα τακτικά.

Στο τέλος, πασπαλίζουμε το μοσχοκάρυδο και μόλις δέσει η κρέμα αποσύρουμε απ’ τη φωτιά.

Προσθέτουμε το αυγό (προαιρετικά), ανακατεύοντας έντονα με το σύρμα.

Προσθέτουμε το μισό τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε με σύρμα να λιώσει.

Για την εύκολη σάλτσα ντομάτας

Βράζουμε όλα τα υλικά για 10 λεπτά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180-200 βαθμούς C στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.

Στήνουμε τα κανελόνια με κιμά, μπεσαμέλ και σάλτσα ντομάτας στο ταψί

Βάζουμε μια κουταλιά σάλτσα ντομάτας σε πυρίμαχο σκεύος 35×25.

Προσθέτουμε και 2 κουταλιές από την εύκολη κρέμα μπεσαμέλ.

Δημιουργούμε δηλαδή, ένα υγρό στρώμα με κρέμα μπεσαμέλ και σάλτσα ντομάτας, για να ακουμπήσουμε τα κανελόνια.

Γεμίζουμε τα κανελόνια με τον κιμά και τα βάζουμε επάνω στο ταψί με τις σάλτσες.

Καλύπτουμε με την υπόλοιπη ντομάτα και την υπόλοιπη μπεσαμέλ.

Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.

Σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά.

Ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε να ροδίσει η επιφάνεια για 10 λεπτά περίπου.

Αφήνουμε να σταθούν για 10 λεπτά στον πάγκο και τα σερβίρουμε ζεστά, με την κρεμένια σάλτσα τους να τρέχει στο πιάτο.

Εκτός από αυτή τη συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ, μπορείτε να φτιάξετε και μια πιο γρήγορη εκδοχή για κανελόνια με κιμά και κρέμα γάλακτος. Αξίζει να δοκιμάσετε και την παραλλαγή που σας έχω εδώ, για πεντανόστιμα κανελόνια με κιµά, µελιτζάνα και σάλτσα κρέμας τυριού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News