Τα πιο λαχταριστά μπισκότα φουντούκι σοκολάτα – Έτοιμα σε 15 λεπτά

Γαστρονομία
Τα πιο λαχταριστά μπισκότα φουντούκι σοκολάτα – Έτοιμα σε 15 λεπτά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φανταστικά μπισκότα, με ελαφριά τραγανή κρούστα

Λαχταριστά μπισκότα με φουντούκι και σοκολάτα, έτοιμα σε δεκαπέντε μόνο λεπτά; Γίνεται και είναι ανεπανάληπτα!

Φτιάξτε τα σήμερα κιόλας. Τα μπισκότα σοκολάτας με φουντούκι θα σας πάρουν το μυαλό. Απ’ έξω έχουν ελαφριά τραγανή κρούστα, και η καρδιά τους θυμίζει brownies.

Μία φανταστική συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

  • 220 γραμ. βούτυρο παγωμένο
  • 330 γραμ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 2 κ.γλ εκχύλισμα βανίλιας
  • 220 γραμ αλεύρι γ.ο.χ.
  • 80 γραμ. κακάο
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 3/4 κ.γλ. σόδα
  • 200 γραμ. σταγόνες σοκολάτας
  • 100 γραμ. φουντούκι ψιλοκομμένο

Αλέθουμε την κρυσταλλική ζάχαρη στο μπλέντερ να γίνει όσο πιο ψιλή γίνεται για να καραμελώσει πιο σωστά μέσα στο μπισκότο.

Μέσα στο κάδο του μίξερ, κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι και τη σόδα. Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε τα στερεά υλικά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αυγά και τη βανίλια.

Κόβουμε το κρύο βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ.

Με το εξάρτημα φτερό, σε χαμηλή ταχύτητα, ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα μπισκότα για 30”, μέχρι να βραχεί το αλεύρι.

Δυναμώνουμε το μίξερ και χτυπάμε τη ζύμη για τα μπισκότα για 30”.

Προσθέτουμε τα φουντούκια και τις σταγόνες σοκολάτας.

Ζυμώνουμε για 30”.

Το μείγμα για τα μπισκότα μας δίνει 12 μεγάλα cookies. Μπορούτε όμως να τα πλάσετε και σε μικρότερο σχήμα.

Χωρίζουμε το μείγμα σε 12 κομμάτια σφαιρικά και τα βάζουμε στη κατάψυξη για 15′.

Σ’ αυτό το στάδιο τα μπισκότα μπορούν να μείνουν στην κατάψυξη για 3 μήνες με την προϋπόθεση να είναι πολύ καλά σκεπασμένα.

Τα μπισκότα φουντούκι σοκολάτα είναι έτοιμα για το ταψί

Προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 170 βαθμούς C στον αέρα. Θα ψήσουμε στην μεσαία σχάρα. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε δύο ρηχά ταψιά.

Ακουμπάμε τα παγωμένα μπισκότα αραιά μεταξύ τους στις λαμαρίνες.

Βάζουμε τα μπισκότα στο φούρνο και ψήνουμε για 12′.

Τα μπισκότα όταν βγούν απ’ το φούρνο είναι μαλακά με ελαφριά εξωτερική κρούστα.

Όταν κρυώσουν, σκληραίνουν απ’ έξω και η καρδιά τους μένει μαλακή σαν brownies.

Μόλις ψηθούν τα μπισκότα τα αφήνουμε να σταθούν στο ταψί για 5′.

Με σπάτουλα τα βγάζουμε στη σχάρα να κρυώσουν τελείως.

Αν πλάσετε μικρότερα μπισκότα, θα πρέπει αντιστοιχα να μειωθεί ο χρόνος ψησίματος.

Διατηρούμε τα κρύα φανταστικά μπισκότα σε αεροστεγές κουτί που σφραγίζει καλά.

Μπορείτε να καταψύξετε τα ωμά μπισκότα για 3 μήνες καλά σκεπασμένα. Δηλαδή, αφού ετοιμάσετε την ζύμη, τα βάζετε σε ταψί κοντά κοντά το ένα με το άλλο στην κατάψυξη. Τα αφήνετε 1-2 ώρες να παγώσουν καλά και μετά τα αποθηκεύετε σε σακουλάκια τροφίμων στην κατάψυξη.

Κάθε φορά που θέλετε βγάζετε όσα επιθυμείτε και τα βάζετε παγωμένα όπως είναι στο φούρνο. Ψήνετε μέχρι να διπλασιαστούν και να σταθεροποιηθούν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News