Μαγειρική

Μπουγάτσα με αφράτη κρέμα και τα πιο τραγανά φύλλα

Η πιο λαχταριστή μπουγάτσα, που πρέπει σίγουρα να φτιάξετε

Σαράντα πέντε λεπτά - προετοιμασίες και ψησίματος - απαιτούνται για να έχουμε την πιο τέλεια μπουγάτσα.

Αυτή η συνταγή, για σπιτική μπουγάτσα με κρέμα, με τραγανά φύλλα και γλυκιά σιμιγδαλένια γέμιση, είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και η ίδια την χαρακτηρίζει απλά… θεϊκή! Εμείς σας την προτείνουμε, καθώς είναι εύκολη σε παρασκευή και φυσικά πεντανόστιμη!

Υλικά:

  • 1 πακέτο (450 γρ.) φύλλο κρούστας
  • 150 γραμ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο

 

Για την κρέμα μπουγάτσας

  • 1 ½ λίτρο φρέσκο γάλα
  • 200 γραμ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 200 γραμ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 βανίλιες
  • 2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος

Για την επικάλυψη

  • κανέλα σκόνη και ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Για την κρέμα μπουγάτσας

Για τη θεϊκή μπουγάτσα με κρέμα, βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα µε τη ζάχαρη να ζεσταθεί. Ρίχνουμε το αλάτι, τις βανίλιες και το σιμιγδάλι βροχηδόν και ανακατεύουμε µε σύρμα μέχρι να βράσει και να δέσει η κρέμα.

Μόλις πήξει τη βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε να λιώσει καλά. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και να σφίξει ελαφρά.

Στήνουμε τη μπουγάτσα στο ταψί

Ετοιμάζουμε το ταψί για τη μπουγάτσα.

Βουτυρώνουμε ένα ρηχό ταψί για πίτα 34 ή 36 εκ. Στρώνουμε ακτινωτά (να περισσεύει πολύ φύλλο έξω) 9 φύλλα ραντίζοντάς τα ενδιάμεσα µε λίγο λιωμένο βούτυρο. Αδειάζουμε την κρύα κρέμα σε λεπτή στρώση.

Γυρίζουμε προς τα µέσα τα φύλλα που εξέχουν, πάνω στην κρέμα. Καλύπτουμε µε τα υπόλοιπα βουτυρώνοντάς τα καλά µε το πινέλο. Μπήγουμε τα περισσεύματα μέσα στο ταψί µε σπάτουλα, όπως στο γαλακτομπούρεκο.

Ψήνουμε την μπουγάτσα στους 200 βαθμούς C για 25-30 λεπτά, να ροδίσει καλά το φύλλο. Κόβουμε σε κομματάκια και πασπαλίζουμε µε κανελοζάχαρη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια