Μαγειρική

Γλυκό ψυγείου με μπισκότα πτι μπερ – Φανταστικό, δροσερό και εύκολο

Εύκολο και πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου

Το πιο εύκολο σε παρασκευή και νόστιμο γλυκό ψυγείου με μπισκότα πτι μπερ!

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας αποκαλύπτει τον τρόπο για τέλειο αποτέλεσμα. Εύκολο, γρήγορο, χωρίς κόστος, με υλικά, που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας.

Ιδιαίτερα δροσερό, αφράτο και αρωματικό για όλες τις εποχές.

 

Υλικά:

  • 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
  • 220 γραμ. γάλα σοκολατούχο
  • 50ml λικέρ κρέμα
  • 800 γραμ. φυτική κρέμα ψυγείου
  • 300 γραμ. πραλίνα σοκολάτας
  • 100 γραμ. φουντούκια χοντροκομμένα
  • 100 γραμ. ξύσμα σοκολάτας

 

Εκτέλεση:

Το μείγμα για το γλυκό ψυγείου με μπισκότα

Χτυπάμε την φυτική κρέμα με μίξερ χειρός για λίγα λεπτά μέχρι να σχηματιστούν κορυφές απαλές.

Προσθέτουμε την πραλίνα και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα.

Ρίχνουμε το λικέρ στο γάλα και ανακατεύουμε.

Σπάμε τα μπισκότα σε χοντρά κομμάτια.

Το στρώσιμο

Σε ταψί 30×25 ή κοντινό μέγεθος, κάνουμε μία στρώση τα μισά σπασμένα μπισκότα.

Τα ραντίζουμε με το μισό σοκολατούχο γάλα.

Απλώνουμε τη μισή κρέμα.

Επαναλαμβάνουμε στρώση με τα υπόλοιπα σπασμένα μπισκότα και για  τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο γάλα.

Κάνουμε μία στρώση την υπόλοιπη κρέμα.

Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με φουντούκι ανακατεμένο με ξύσμα σοκολάτας.

Παγώνουμε το γλυκό για 4 με 5 ώρες ή ακόμα καλύτερα για μία νύχτα.

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια