Η πιο νόστιμη τραγανή τάρτα με σφολιάτα

Γαστρονομία
Η πιο νόστιμη τραγανή τάρτα με σφολιάτα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μοναδική τάρτα με την πιο νόστιμη τραγανή σφολιάτα

Δαγκώνεις και χίλια φύλλα τραγανής σφολιάτας θρυμματίζονται στο στόμα. Παίξτε στην παρασκευή της και απολαύστε την με τα υλικά της αρεσκείας σας.

Πρόκειται για την πιο τραγανή τάρτα με σφολιάτα. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας αποκαλύπτει τα μυστικά της επιτυχίας της.  

  • 1 πακέτο έτοιμο φύλλο σφολιάτας
  • 1 αυγό
  • ½ φλ. Παρμεζάνα
  • ½ φλ. φέτα τρίμματα
  • 6 ψημένες πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 κ.σ. σκορδόλαδο
  • λίγη φρέσκια ρίγανη
  • λίγο φρέσκο θυμάρι
  • λίγες ελιές χωρίς κουκούτσι

Για την εύκολη αλμυρή τάρτα με σφολιάτα, ανοίγουμε πρώτα τη κρύα σφολιάτα στον πάγκο. Κόβουμε γύρω – γύρω από όλες τις πλευρές μία λωρίδα 2 εκατοστών. Χτυπάμε το αυγο με πιρούνι για την εύκολη αλμυρή τάρτα με σφολιάτα.

Βάζουμε τη σφολιάτα σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Αλείφουμε το αυγό με πινέλο. Κολλάμε περιμετρικά τις λωρίδες, ώστε να σχηματιστεί μπορντούρα (εσοχή). Τρυπάμε καλά με πιρούνι την επιφάνεια όχι τη μπορντούρα.

Βάζουμε τη σφολιάτα σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Αλείφουμε το αυγό με πινέλο. Κολλάμε περιμετρικά τις λωρίδες, ώστε να σχηματιστεί μπορντούρα (εσοχή). Τρυπάμε καλά με πιρούνι την επιφάνεια όχι τη μπορντούρα.

Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο 210-220 βαθμούς C για 15′ να φουσκώσει καλά και να αδιαβροχοποιηθεί με το αυγό και το φιλμ παρμεζάνας.

Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο 210-220 βαθμούς C για 15' να φουσκώσει καλά και να αδιαβροχοποιηθεί με το αυγό και το φιλμ παρμεζάνας.

Εντωμεταξύ κόβουμε στη μέση τις πιπεριές και τις στεγνώνουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί και από τις 2 πλευρές.

Αφού μισοψηθεί η τάρτα σφολιάτας, πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνεια τη φέτα, στρώνουμε τις πιπεριές και πασπαλίζουμε τα μυρωδικά.

Αφού μισοψηθεί η τάρτα σφολιάτας, πασπαλίζουμε κατά μήκος τη φέτα, στρώνουμε τις πιπεριές και πασπαλίζουμε τα μυρωδικά.

Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15′ μέχρι να γίνει τραγανή. Τέλος, πασπαλίζουμε την εύκολη αλμυρή τάρτα με σφολιάτα με τις ελιές.

Αντί για πιπεριές, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φέτες ντομάτας, αφού πρώτα τις στεγνώσουμε καλά με απορροφητικό χαρτί για να μη νοτίσει η τάρτα. Ψήνουμε κανονικά, όπως με τις πιπεριές.

Το μυστικό της επιτυχίας

Το διάλυμα αυγού αδιαβροχοποιεί την τάρτα.

Η δυνατή θερμοκρασία δίνει όγκο στη σφολιάτα και η χαμηλή τη στεγνώνει και τη διατηρεί τραγανή.

Τρυπάμε τη σφολιάτα σε όλη την επιφάνεια ώστε να φουσκώνει ομοιόμορφα.

Το αλάτι αφυδατώνει τα λαχανικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News