Μαγειρική

Καρυδόπιτα παραδοσιακή - Η καλύτερη συνταγή

Η πιο νόστιμη παραδοσιακή καρυδόπιτα με φρυγανιά

Πρόκειται για την υπερκαρυδόπιτα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, χωρίς αλεύρι.

Για εκείνη, καθώς και για εμάς που σας προτείνουμε τη συνταγή, είναι η καλύτερη συνταγή για παραδοσιακή σιροπιαστή καρυδόπιτα!

Εύκολη σε παρασκευή και πεντανόστιμη!

 

Υλικά:

  • 4 φλ. χοντροκομμένη καρυδόψιχα
  • 2 φλ. Φρυγανιά
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γλ. γαρίφαλο
  • 1 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
  • 2 κ.γλ. κανέλα
  • 200 γραμ. βούτυρο γάλακτος
  • 1 φλ. Ζάχαρη
  • 1 πορτοκάλι (ξύσμα)
  • ½ φλ. Κονιάκ
  • 7 αυγά χωρισμένα

   

Για το σιρόπι

  • 2½ φλ. Ζάχαρη
  • 2½ φλ. Νερό
  • 1 βανίλια
  • 1 κ.σ χυμός λεμόνι
  • 1/3 φλ. κονιάκ

 

Εκτέλεση

Για την σιροπιαστή και παραδοσιακή καρυδόπιτα με φρυγανιά, πρώτα βάζουμε σε μπολ όλα τα στερεά υλικά – καρύδι, φρυγανιά, κανέλα, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο, μπέικιν πάουντερ – και ανακατεύουμε.

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ για 6´-7´μέχρι να γίνει σαν κρέμα και έναν έναν προσθέτουμε τους κρόκους. Ρίχνουμε το ξύσμα και το κονιάκ.

Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να σχηματίσουν απαλές κορυφές. Ρίχνουμε 3 κ.σ. χτυπημένο ασπράδι στο μείγμα κι ανακατεύουμε να αραιώσει. Τέλος, προσθέτουμε τα υπόλοιπα χτυπημένα ασπράδια και απαλά διπλώνουμε το μείγμα με σπάτουλα.

Βουτυρώνουμε τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος ή στρογγυλό ταψάκι 28 ή 30 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC σε αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 35΄.

Αφήνουμε να κρυώσει καλά η καρυδόπιτα.

Για το σιρόπι

Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 3’. Χαράζουμε σε κομμάτια την καρυδόπιτα και περιχύνουμε το κρύο γλυκό με το ζεστό σιρόπι.

(Φωτογραφία pexels.com)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια