Μαγειρική

Φανταστικές Τυροκουλούρες με φέτα - Τραγανές και πεντανόστιμες

Τραγανές απ’ έξω και αφράτες μέσα, είναι ο ιδανικός μεζές για μία παγωμένη μπύρα

Υπέροχες μοναδικές, τραγανές και πεντανόστιμες τηγανητές τυροκουλούρες με φέτα. Ο καλύτερος μεζές για παγωμένη μπύρα.

Αυτή τη υπέροχη συνταγή που ξεχωρίσαμε και σας προτείνουμε είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

Οι τυροκουλούρες, μπορούν να γίνουν τηγανιτές ή μπορούν να ψηθούν και στο φούρνο. Γίνονται με φέτα και ξυνομυζήθρα αλλά μπορείτε να προσθέσετε και λαχανικά της αρεσκείας σας.

 

Για τη γέμιση

  • 300 γραμμ. φέτα τρίμματα
  • 2 κ.σ. ξινομυζήθρα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το φύλλο

  • 500 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • 1/3 φλ. Ούζο
  • 1/2 φλ. Ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. αλάτι όσο σηκώσει
  • 300 γραμ. νερό χλιαρό
  • λίγο αλεύρι για το φύλλο

 

Εκτέλεση

Για την τηγανητή τυροκουλούρα με φέτα, πρώτα φτιάχνουμε τη ζύμη.

Ζύμη για τυροκουλούρες

Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, κάνουμε λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε όλα τα υλικά.

Με ένα κουτάλι, ανακατεύουμε τα υλικά να βραχεί το αλεύρι.

Όταν πια το ζυμάρι μαζεύεται σε μπάλα και δεν κολλάει στα χέρια, το βγάζουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια, και ζυμώνουμε για 5 – 6′ μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και εύπλαστη.

Αλευρώνουμε τα χέρια και τη ζύμη, αν η ζύμη είναι υγρή και κολλάει στα χέρια.

Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σταθεί για 30΄.

Η ζύμη αυτή μπορεί να διατηρηθεί σκεπασμένη στη συντήρηση του ψυγείου μέχρι και 3 ημέρες.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη ζύμη για τυροκουλούρες για να φτιάξετε οποιαδήποτε παραδοσιακή πίτα θέλετε.

Για τη γέμιση

Τρίβουμε τη φέτα σε τρίμματα σε ένα μπολ, και προσθέτουμε της ζυνομυζήθρα.

Προσθέτουμε πιπέρι και ανακατεύουμε τη γέμιση.

Για τις τυροκουλούρες

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 κομμάτια.

Σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε με λεπτό πλάστη κάθε κομμάτι ζύμης σε πολύ λεπτό φύλλο.

Χωρίζουμε το κάθε φύλλο σε 3 λωρίδες μακριές κατά μήκος.

Στη μέση βάζουμε τη γέμιση και ρολάρουμε σε ρολό. Δένουμε ελαφρύ κόμπο ή τυλίγουμε σαλιγκάρι.

Μπορούμε να τις βάλουμε στο ψυγείο και να τηγανίζουμε λίγες κάθε φορά.

Αφού τελειώσουμε με όλες τις τυροκουλούρες, είτε τις ψήνουμε αλείφοντάς τες με ελαιόλαδο για 30΄στους 200°C είτε τις τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά 3΄ από κάθε πλευρά.

Βγάζουμε τις τηγανισμένες τυροκουλούρες, σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να στεγνώσουν τελείως από το λάδι.

Τις σερβίρουμε ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου, με σαλάτα εποχής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια