Μαγειρική

Τέλειο Cheeseburger, με το πιο ζουμερό μπιφτέκι

Το πιο νόστιμο Cheeseberger με το πιο ζουμερό μπιφτέκι

Ποιος λέει όχι σε ένα πεντανόστιμο cheeseburger με ζουμερό μπιφτέκι;

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας προτείνει να αυτοσχεδιάσουμε με τις γαρνιτούρες, ενώ μας εφιστά την προσοχή στο ψήσιμο, για να μην παραστεγνώσουμε το μπιφτέκι.

Τα ζουμάκια του ποτίζουν το ψωμί του burger και είναι το κάτι άλλο!

 

Υλικά:

  • 4 ψωμάκια για hamburger
  • 4 φετες τυρί τσένταρ
  • 4 φέτες ψημένο μπέικον σε αντικολλητικό σκεύος ή τοστιέρα

 

Για τα μπιφτέκια

  • 400 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος 1 φορά περασμένος στη μηχανή του κιμά
  • μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γλ. σάλτσα Worcestershire (προαιρετικά)
  • 2 κ.σ. κέτσαπ
  • λίγες σταγόνες ξύδι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Για το γαρνίρισμα

  • φέτες κρεμμυδιού σοταρισμένο ή ψημένο σε αντικολλητικο τηγάνι
  • φύλλα μαρουλιού
  • φέτες ντομάτας

 

Εκτέλεση:

Για το ζουμερό cheeseburger βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια για burger και τα ζυμώνουμε πολύ καλά. Μοιράζουμε σε 4 μέρη και φτιάχνουμε 4 μπιφτέκια για το cheeseburger.

Βάζουμε τα μπιφτέκια σε σχάρα και από κάτω βάζουμε ταψάκι.

Τοποθετούμε στην πάνω σχάρα του φούρνου, κοντά στο γκριλ.

Ψήνουμε τα μπιφτέκια στο γκριλ για 5′-7′ κάθε πλευρά, ανάλογα πως το θέλουμε ψημένο. Όσο πιο πολύ τα ψήνουμε τόσο πιο πολύ τα στεγνώνουμε. Το ιδανικό ψήσιμο είναι όταν τα ζουμιά του μπιφτεκιού είναι διάφανα.

Βάζουμε στο κάθε μπιφτέκι από μια φέτα τυρί.

Ψήνουμε για 1′ στο γκριλ, ώσπου να αρχίσει να λιώνει το τυρί.

Ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση και βάζουμε όποια γαρνιτούρα θέλουμε ή και όλες μαζί και βάζουμε επάνω τα ψημένα μπιφτέκια με το λιωμένο τυρί.

(Φωτογραφία unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια