Μαγειρική

Τέλεια Σοκολατόπιτα που λιώνει στο στόμα!

Φανταστική συνταγή

Εύκολη σε παρασκευή σοκολατόπιτα, γρήγορη και με υπέροχη γεύση

Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν τη γεύση της συγκεκριμένης σοκολατόπιτας.

Σοκολατένια… αφράτη, αρωματική… πεντανόστιμη, μία πρόταση της Ομάδας Live Kitchen και του Πάνου Παπαδάκη.  

Φτιάξτε την λοιπόν και δοκιμάστε… το αποτέλεσμα, θα σας καταπλήξει!

Δεν είναι τυχαίο βέβαια ότι την έχουν ονομάσει Βασίλισσα της Σοκολάτας!

 

 

Υλικά:

Για το κέικ

  • 200 γρ αλεύρι γ.ο.χ
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 3 μέτρια αυγά
  • 100 γρ κακάο σκόνη
  • 150 γρ γάλα
  • 70 γρ ηλιέλαιο
  • 1 κτσ μπέικεν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 βανιλίνες
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

 

Για το σιρόπι

  • 400 γρ νερό
  • 400 γρ ζάχαρη
  • 1 κτσ χυμό πορτοκάλι

 

Για το γλάσο

 

  • 200 γρ κουβερτούρα γάλακτος
  • 100 γρ καυτό γάλα

 

φόρμα 30χ20 εκ.

 

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα γυάλινο μπολ ρίχνουμε τα αυγά και την ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα για 1 λεπτό.
  2. Προσθέτουμε το κακάο σκόνη και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
  3. Ρίχνουμε το γάλα και το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το σύρμα.
  4. Μέσα στο μπολ με το αλεύρι γ.ο.χ προσθέτουμε το μπέικεν πάουντερ , μια πρέζα αλάτι και τις 2 βανιλίνες.
  5. Τα κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
  6. Aφού γίνει ομοιόμορφο το μείγμα προσθέτουμε και το ξύσμα από 1 πορτοκάλι.
  7. Λαδώνουμε μια φόρμα 30χ20 εκ. και προσθέτουμε το μείγμα.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 30-35 λεπτά στους 170 c.
  9. Σε ένα κατσαρολάκι 20 εκ. ρίχνουμε το νερό ,την ζάχαρη και τον χυμό από το πορτοκάλι και βράζουμε για 2-3 λεπτά.
  10. Αποσύρουμε από την φωτιά και όπως είναι βραστό το ρίχνουμε πάνω από το ζεστό κέικ.
  11. Σιροπιάζουμε ομοιόμορφα όλη την επιφάνεια και το αφήνουμε στην άκρη.
  12. Σε ένα γυάλινο μπολ ρίχνουμε ψιλοκομένη κουβερτούρα γάλακτος και προσθέτουμε το βραστό γάλα.
  13. Το αφήνουμε για 1 λεπτό και έπειτα ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσει η κουβερτούρα.
  14. Προσθέτουμε το γλάσο πάνω από το σιροπιασμένο κέικ σε όλη την επιφάνεια.
  15. Το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια