Μαγειρική

Ζαμπονοκασερόπιτα Σουφλέ η… αλλιώτικη!

Με την πιο κρούστα & ζουμερή γέμιση

Εύκολη συνταγή Σουφλέ με φύλλο, τυριά & ζαμπόν

Φτιάξτε την πιο νόστιμη ζαμπονοκασερόπιτα σουφλέ πανεύκολα με την αλλιώτικη τεχνική του Πάνου!

Δεν φαντάζεστε πόσο νόστιμη και πόσο εύκολη σε παρασκευή είναι.

Εντυπωσιάστε με την μοναδική εμφάνισή της και καταπλήξτε με την ξεχωριστή γεύση της, την οικογένεια και τους φίλους σας!

Την συνταγή μας προτείνει ο Πάνος Παπαδάκης και η ομάδα Live Kitchen.

 

Υλικά:

Για τη ζύμη

12 φύλλα κρούστας (500 γρ)

 

Για τη γέμιση

200 γρ μιξ 3 τυριών

100 γρ ζαμπόν

150 γρ τυρί

300 γρ γάλα

3 μέτρια αυγά

100 γρ γιαούρτι

 

Για το ράντισμα

100 γρ σόδα

50 γρ ελαιόλαδο

1 κτγ αλάτι

 

Για το πασπάλισμα

Σουσάμι

Φόρμα 26 εκ.

 

Εκτέλεση:

Ξεχωρίζουμε 6 φύλλα κρούστας και τα σκεπάζουμε για να μην ξεραθούν

Τα υπόλοιπα 6 φύλλα κρούστας τα ψιλοκόβουμε σε λωρίδες και τα αφρατεύουμε.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε την σόδα , το ελαιόλαδο και το αλάτι και τα ανακατεύουμε.

Με αυτό το μείγμα θα ραντίσουμε τα φύλλα.

Παίρνουμε μια στρόγγυλη φόρμα 26 εκ. και την λαδώνουμε.

Βάζουμε στον πάτο 3 φύλλα κρούστας και τα ραντίζουμε πολύ καλά.

Βάζουμε στην φόρμα αρχικά μια ποσότητα από τα φύλλα που κόψαμε και αφρατέψαμε και ραντίζουμε συνεχώς.

Ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα από μίξ 3 τυριών , από το τυρί φέτα και από τα κομμάτια ζαμπόν.

Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για ακόμη 2 φορές.

Έτσι θα έχουμε βάλει μέσα στην φόρμα συνολικά όλα τα υλικά και από τα φύλλα και από την γέμιση.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα ,τα αυγά και το γιαούρτι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.

Ρίχνουμε το μείγμα ομοιόμορφα να πάει παντού σε όλη την φόρμα.

Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 3 φύλλα που έμειναν και ραντίζουμε συνεχώς.

Τρυπάμε με ένα ξυλάκι όλη την επιφάνεια της πίτας και την ραντίζουμε.

Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με σουσάμι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 1 ώρα και 15 λεπτά στους 180 c.

Την αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και έπειτα ξεφορμάρουμε.

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια