Δροσερή τούρτα ψυγείου με μπισκότα!

Γαστρονομία
Δροσερή τούρτα ψυγείου με μπισκότα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εύκολη σε παρασκευή και ελαφριά σε γεύση!

Φτιάξτε δροσερή τούρτα ψυγείου!

Ένα γλυκό ψυγείου, πανεύκολο σε παρασκευή, ιδανικό για γιορτές, γενέθλια και πάρτι.

Δροσερό, ελαφρύ γλυκό ψυγείου είναι έτοιμο να στολίσει το τραπέζι. Μικροί και μεγάλοι θα το λατρέψουν!

Τη συνταγή μας προτείνει η Ομάδα Live Kitchen και ο Πάνος Παπαδάκης.

Όσοι το έχουν δοκιμάσει έχουν ξετρελαθεί!

Υλικά:

Για τη βάση

  • 225 γρ μπισκότα πτι μπερ
  • 150 γρ γάλα

Για την κρέμα κακάο

  • 700 γρ γάλα
  • 70 γρ κορν φλάουρ
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 30 γρ κακάο σκόνη
  • 2 βανιλίνες
  • 1 κτσ βούτυρο

Για την κρέμα βανίλια

  • 700 γρ γάλα
  • 70 γρ κορν φλάουρ
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 2 βανιλίνες
  • 1 κτσ βούτυρο

Για το γλάσο

  • 250 γρ νερό
  • 30 γρ ζάχαρη
  • 20 γρ κορν φλάουρ
  • 20 γρ κακάο σκόνη
  • 75 γρ κουβερτούρα υγείας με περιεκτικότητα 60%κακάο(sisinni)
  • 1 κτσ βούτυρο

Για το στολισμό

  • Σοκολατένιες μπάλες maltesers
  • Τριμμένο καρύδι

Φόρμα 26 εκ.

Σε μια φόρμα 26 εκ. στρώνουμε στον πάτο μπισκότα πτι μπερ.

Με ένα πινέλο βρέχουμε με γάλα προσεκτικά όλα τα τα μπισκότα.

Βουτάμε τα μπισκότα μέσα στο γάλα και τα τοποθετούμε  γύρω γύρω από το δαχτυλίδι της φόρμας σε όρθια θέση το ένα δίπλα στο άλλο.

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το κορν φλάουρ, το κακάο σκόνη , την ζάχαρη , τις βανιλίνες  και το γάλα και ανακατεύουμε καλά τα υλικά.

Βάζουμε το κατσαρολάκι στην φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.

Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο.

Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην φόρμα και το στρώνουμε με μια μαρίζ.

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το κορν φλάουρ , την ζάχαρη , τις βανιλίνες και το γάλα και αφού ανακατέψουμε καλά το βάζουμε πάνω στην φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.

Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο.

Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην φόρμα και το στρώνουμε με μια μαρίζ.

Ψιλοκόβουμε σε ένα ξύλο κοπής εξαιρετικής ποιότητας κουβερτούρα υγείας με περιεκτικότητα 60% κακάο (sisinni).

Σε ένα αντικολητικό τηγάνι ρίχνουμε το κορν φλάουρ , το κακάο σκόνη , την ζάχαρη και το νερό και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.

Κλείνουμε την φωτιά και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα μαζί με 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο.

Ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσει η κουβερτούρα και ρίχνουμε το γλάσο πάνω από την κρέμα βανίλια.

Στρώνουμε ομοιόμορφα το γλάσο και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Στολίζουμε με σοκολατένιες μπάλες maltesers και τριμμένο καρύδι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News