Μαγειρική

Μελιτζάνες στο φούρνο - Θα ενθουσιαστείτε με αυτή τη συνταγή!

Λαδερές μελιτζάνες στο φούρνο

Η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή… και από εμφάνιση… τα σπάει!

Αυτές είναι οι πιο νόστιμες μελιτζάνες που έχετε φάει ποτέ!

Λατρεμένη συνταγή, εύκολη σε παρασκευή και ελαφριά σε γεύση, ενώ δεν απαιτείται τηγάνισμα.

Φτιάξτε πεντανόστιμες μελιτζάνες σε σχήμα λουλουδιού!

Όλοι οι καλεσμένοι σας θα ενθουσιαστούν με αυτό το αποτέλεσμα.

Τη συνταγή μας προτείνουν η Ομάδα Live Kitchen και ο Πάνος Παπαδάκης.

 

Υλικά:

Για τις μελιτζάνες:

  • 3 μελιτζάνες
  • χοντρό αλάτι
  • 50 γρ ελαιόλαδο
  • 1 κτγ πάπρικα γλυκιά

 

Για τον κιμά

  • 400 γρ μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • Λίγο μαϊντανό
  • 1 1/2 κτγ αλάτι
  • 2 κτσ ελαιόλαδο

 

Για τη σάλτσα

  • 400 γρ ντομάτα κονκασέ
  • 1 1/2 κτγ αλάτι
  • 3 πράσινες πιπεριές
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 1/2 κτγ ρίγανη
  • 1 κτσ ελαιόλαδο

 

Για το πασπάλισμα

  • Ελαιόλαδο + αλάτι

Ταψί 36 εκ.

 

Εκτέλεση:

  1. Κόβουμε αρχικά στην μέση και έπειτα σε ισόπαχες λωρίδες 3 μελιτζάνες.
  2. Αλατίζουμε με χονδρό αλάτι πολύ καλά σε όλες τις πλευρές από τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε για 1 ώρα να μαλακώσουν.
  3. Τις ξεπλένουμε και τις στραγγίζουμε πολύ καλά.
  4. Γυρνάμε σε στρόγγυλη φορά τις λωρίδες από τις μελιτζάνες και τις πιάνουμε με οδοντογλυφίδα για να μπορούν να σταθούν.
  5. Έτσι θα μοιάζουν με σχήμα λουλουδιού.
  6. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί 36 εκ. την μία δίπλα στην άλλη.
  7. Αλατίζουμε ελαφρώς τις μελιτζάνες.
  8. Ρίχνουμε την γλυκιά πάπρικα μέσα στο ελαιόλαδο ανακατεύουμε και τις αλείφουμε πολύ καλά σε όλες τις πλευρές.
  9. Σε έναν πολυκόφτη ρίχνουμε ένα κομμένο μέτριο κρεμμύδι , 2 σκελίδες σκόρδου και 2 κτσ ελαιόλαδου.
  10. Τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν.
  11. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στον μοσχαρίσιο τον κιμά και προσθέτουμε το αλάτι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  12. Ζυμώνουμε με τα χέρια μας να ενσωματωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
  13. Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τα κενά που υπάρχουν στις μελιτζάνες με τον μοσχαρίσιο τον κιμά.
  14. Κόβουμε 3 πράσινες και 2 κόκκινες πιπεριές και τις βάζουμε στην μέση του ταψιού.
  15. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και λίγο αλάτι στις πιπεριές.
  16. Σε 400 γρ. ντομάτα κονκασέ ρίχνουμε αλάτι , ρίγανη και 1 κτσ ελαιόλαδο.
  17. Ανακατεύουμε και την ρίχνουμε πάνω από τις μελιτζάνες και τις πιπεριές σε όλο το ταψί.
  18. Σκεπάζουμε με λαδόκολα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 40 λεπτά στους 170 c.

Οι Μελιτζάνες οι λαδερές με κιμά σε σχήμα λουλουδιού είναι έτοιμες να στολίσουν το τραπέζι σας!

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια